Vezi din ce flori îți poți face buchetul de mireasă! Dacă ești în pană de idei, acest articol te va ajuta să te decizi asupra plantelor, dar și asupra modelului. Potrivit tradiției, nașii sunt cei care plătesc buchetul miresei, dar și lumânările pentru cununia religioasă.

Tu ce flori ai alege pentru buchetul de mireasă?

Foarte multe viitoare mirese aleg pentru ziua cea mare flori de sezon, astfel încât acestea să fie cât mai proaspete. De asemenea, unele le aleg în funcție de semnificație și culoare.

Specialiștii recomandă însă ca buchetul de flori să fie făcut și în funcție de înălțimea miresei, de decolteul rochiei, dar și de accesorii alese, notetază Euroforia Online. Puteți să le alegeți și în ton cu decorul de la local, sau cu tematica nunții. Important e și cum sunt ele îmbinate, astfel încât aspectul final să fie senzațional.

Puteți avea o mulțime de flori și să vă bucurați de ele și să aibă un impact foarte mic„, a declarat Rita Feldmann, fondatoarea Sustainable Floristry Network, pentru The Washington Post.

Florile în funcție de anotimp

Emblematice pentru primăvară sunt lalele, narcisele, bujorii și liliacul. Pentru vară miresele pot alege niște buchete în care să fie introduse floarea soarelui. Și tuberozele, hortensiile și trandafirii pot fi combinați. Toamna, cele mai emblematice flori sunt crizantemele și daliile, însă desigur, puteți îmbina câteva frunze ruginii pentru un aspect tomnatic.

Imagine reprezentativă pentru un buchet de mireasă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Pentru nașă, buchetul poate fi ceva mai colorat, în funcție de vestimentație.

Pentru anul 2024, foarte multe mirese aleg Gypsophila elegans, sau floarea miresei, datorită aspectului gingaș. De asemenea trandafirii clasici și orhideele exotice sunt la mare căutare, potrivit Thursd. Aranjamentele monochrome tind să fie cele mai cerute, datorită rafinamentului pe care îl transmite.

În tendințe sunt și florile de hârtie, care sunt practice nemuritoare.

Semnificația florilor pentru buchet

Bujorii -Viață fericită

Trandafirii roșii – Iubire

Trandafirii albi – Puritate

Trandafirii roz – Fericire

Orhideea – Perfecțiune