Viața cu un animal de companie este foarte frumoase, însă adesea poate fi și destul de grea. Asemenea oamenilor și animalele au probleme și nevoi. Dacă și tu ai un animăluț, mai exact un câine și vrei să-i înțelegi mai bine nevoile, ai ajuns unde trebuie. Iată care sunt semnalele pe care ți le dă cățelul tău când nu se simte bine!

Semnalele pe care ți le dă cățelul tău când nu se simte bine

Dacă vreodată te-ai gândit că animăluțul tău nu se simte bine, însă nu știi cum să îți dai de asta, ei bine, stai fără griji. Atunci când cățelul tău va avea probleme, îți va arăta acest lucru prin gesturile sale. Iată care sunt câteva dintre ele și ce probleme indică!

  • Salivă în exces

Știi că nu se simte bine și dacă salivază mai mult decât în mod obișnuit. Saliva în exces, însoțită de respirație urât mirositoare, umflarea feței sau probleme la mestecat, îți dezvăluie că animalul tău de companie trebuie să ajungă la veterinar, deoarece s-ar putea confrunta cu o problemă gastro-intestinală.

  • Schimbare de apetit

Animalul tău de companie mănâncă mai puțin decât în mod obișnuit sau refuză să mănânce? Acest lucru ar putea indica prezența unei probleme dentare.

caine, simptome, boala
Cățeluș                                                                                                                                 Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Mârâit

Câinii sunt creaturi expresive, dar dacă prietenul tău blănos mârâie mai des sau mai intens decât de obicei, acesta ar putea fi un strigăt de ajutor. Un câine care mârâie sau latră mai mult ar putea fi îngrijorat că o persoană sau un obiect i-ar putea atinge zona dureroasă.

  • Gâfâit în exces

Este normal ca un câine să respire mai greu după ce a alergat. Dacă animalul tău de companie gâfâie excesiv în timpul repausului, este posibil să se confrunte cu probleme de respirație sau să aibă o frecvență cardiacă crescută.

  • Tuse

Acesta este un simptom special, dar indică întotdeauna o problemă de bază. Cauzele pot fi multiple: obstrucție traheală, bronșită, pneumonie, dirofilarioză, insuficiență cardiacă, tumori pulmonare.