Iată care sunt cele mai frumoase plaje din România! Forte mulți nu mai știu ce să aleagă, având în vedere că în fiecare an turiștii se plâng de algele care sunt aduse la mal. De exemplu, acum, plajele din Năvodari și Venus sunt cele mai afectate.

Cu toate astea, specialiștii îndeamnă la calm, deoarece acestea nu transmit niciun fel de boală.

„E o situaţie clasică a unei specii de alge oportunistă care a profitat de temperaturile ridicate din apa mării, de suportul nutritiv adus de apele din Dunăre, care nu sunt chiar foarte mici pentru perioada asta, şi de condiţiile de calm relativ din ultima perioadă. Nu sunt periculoase. Sunt alge, sunt plante inferioare. Nu deranjează pe nimeni”, a explicat Florin Timofte, director la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța, potrivit Antena 3 CNN.

Top plaje din țara noastră. Tu ce ai alege?

Desigur, acest top a fost întocmit după ce au fost luate în calcul mai mult aspecte, precum calitatea apei, dușuri, acces pentru persoanele cu dizabilități, curățenie, dar și altele.

1. Plaja Tuzla este o plajă minunată pe care neapărat trebuie să o vedeți. Apa de aici este divină, deci vă puteți relaxa din acest punct de vedere, notează Radio Impuls. Nu mulți vin aici, pentru că nici măcar nu au auzit de ea. Dacă vă întrebați cum ajungeți aici, ei bine, trebuie să mergeți spre drumul principal care leagă Constanța de Mangalia. Și trenul este o variantă bună, dacă nu dețineți mașină. Mergeți până la  strada Nicolae Titulescu, iar de acolo mai mergeți pe jos încă 30 de minute. Aici aveți numeroase cazări, care încep de la aproximativ 150 de lei pe noapte.

Imagine reprezentativă pentru o plajă sălbatică. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

2. Plaja Corbu. Și această plajă poate fi o oază perfectă de liniște și relaxare. Mulți o știu sălbatică, însă în ultimii ani aici au apărut tot felul de baruri și unități de cazare. Aceasta se află la aproximativ 30 km de Constanța, iar odată ajunși trebuie să plăți o taxă de rezervație de doar 5 lei, conform Turistul Liber. Dacă îți dorești o experiență unică, poți chiar să te cazezi într-un camping.

La finalul lunii acesteia, mai exact între 26 și 30 iulie vei avea parte și de Festivalul ”Vara la șlap”, unde distracția este garantată.

3. Plaja Vadu este și ea foarte frumoasă. Apa este foarte curată și îți va pentru o clipă impresia că te afli în altă parte. De la Mamaia trebuie să mergi pe DJ 226 spre Istria. Și aici va trebui plătită taxa de rezervație.