Dacă sunteți încă în dubii și nu știți ce să faceți, acest articol a apărut la țanc, deoarece vă poate face să vă decideți în privința friteuzelor cu aer cald. Ei bine, cei care deja le-au achiziționat spun că acestea sunt ideale, mai ales că nu mai împrăștie în toată casa mirosul de mâncare.

Cum funcționează friteuzele cu aer cald?

Mai precis, aerul  circulă gătind mai întâi exteriorul alimentelor, conform webmd.com, nefiind nevoie de ulei, la fel ca în tigăile clasice. Chiar și carnea poate fi pusă pur și simplu în recipient la program dedicat și va fi gata în doar câteva minute.

Mulți asociază această friteuză cu un cuptor cu convecție, aerul ajungând până la 400 grade Fahrenheit. Mai mult, dispozitivul ar reduce caloriile cu 70% până la 80% și are mult mai puține grăsimi, mai notează sursa citată mai sus.

De asemenea, specialiștii spun că prăjirea alimentelor în ulei poate duce la dezvoltarea unor compuși periculoși, cum ar fi acrilamida, așadar din acest motiv friteuzele sunt mai sănătoase, mai notează Medical News Today. Această substanță chimică se formează mai ales la gătirea alimentelor bogate în amidon, precum cartofii și este cancerigenă, potrivit Good Food.

Imagine reprezentativă pentru o friteuză. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Chiar și așa, experții recomandă modalități diverse pentru gătirea preparatelor. Așadar, puteți folosi atât friteuza, dar și cuptorul sau grill-ul.

Un alt studiu a arătat că gătirea unor varietăți de pește gras în friteuză a scăzut conținutul de grăsimi sănătoase și a crescut ușor produsele de oxidare a colesterolului, precizează sursa citată mai sus.

Deci, cel mai bine ar fi să utilizași produsul pentru a găti proteine cu mai puține grăsimi.

Iată ce poți găti la air-fryer

-piept de pui

-pește

-legume

-pâine

-brioșe

-ouă

-pizza

-orice produs congelat

-tartă

În general, semipreparatele vor ieși mai crocante, lucru care poate fi pe gustul multora.