Dacă voiai să mergi într-o vacanță, însă încă nu te-ai decis, iată câteva lucruri inedite despre Iordania! Această țară din Orientul Mijlociu are niște peisaje care te vor lăsa mut de uimire. Dacă mai ești și pasionat de istorie, atunci cu siguranță trebuie să ajungi aici. Cei mai mulți vin aici pentru explorarea minunilor antice din Petra.

În total, 100.000 de situri arheologice se regăsesc în Iordania.

Lucruri inedite despre Iordania. Tu ai auzit de ele până acum?

Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii, este un loc impresionant. Acesta mai este numit și „Orașul pierdut”. Denumirea i-a fost conferită, deoarece în secolul IV, acolo ar fi avut loc un cutremur foarte mare, care a distrus o mare parte din zonă. Abia în secolul al XIX, un explorator elvețian, Johannes Burckhardt a dat din nou despre acest obiectiv, potrivit Holidify.

Mulți îl cunosc și ca „Orașul trandafirilor”, pentru că piatra de acolo are o culoare aparte. Deși este un lucru mai puțin cunoscut, Petra are peste 1000 de morminte, fiind „unul dintre cele mai mari complexe funerare regale din lume”, mai scrie sursa citată mai sus.

De asemenea, cel mai jos punct de pe Pământ este în Iordania, mai precis Marea Moartă, notează Trafalgar. Trebuie neapărat să faceți o excursie aici, deoarece vi se va părea inedit să plutiți deasupra apei, chiar și în condițiile în care nu știți deloc să înotați.

Imagine reprezentativă pentru Marea Moartă. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Amman, capital Iordaniei este unul dintre cele mai vechi orașe de pe planetă, deci au o istorie bogată în spate. Un alt lucru deosebit este faptul că Iordania este singura țară din lume care are un munte drept rege. El se numește Jebel Al-Madhbah și are și o poveste în spate. Moise a urcat pe munte și a văzut Țara Sfântă de aici, așadar locul nu avea cum să fie, decât unul special, conform Trip Legend.

Iordania este plină de mistere și nu este de mirare că recent au fost rămășițele unei femei, care avea robă, dar și nenumărate bijuterii. După ce au făcut mai multe cercetări, arheologii au ajuns la concluzia că aceasta cu siguranță purtase un rang înalt. Pentru că nu au concluzionat însă cine era cu exactitate, ea fost numită „Regina deșertului”.

Alte locuri care merită văzute sunt:

  • Castelele de nisip
  • Jerash
  • Muntele Nebo
  • Castelul Kerak
  • Canionul Rece
  • Amfiteatrul Roman
  • Wadi Rum sau Valea Lunii
  • Wadi Mujib