Tu știai unde se află cea mai lungă tiroliană din Europa? Aceasta are 2,2 kilometri și este în Gura Humorului, mai precis în Complexul Ariniș. Conform LIFE.ro, întrergul traseu se parcurge în circa 2-3 minute. Inaugurarea ei s-a făcut în anul 2023, spre bucuria iubitorilor de natură, dar și de senzații tari. 40.000 de euro ar fi costat investiția.

Cât costă biletul pentru cea mai lungă tiroliană din Europa și România?

Mega Tiroliana Bucovina cu siguranță va fi o experiență inedită, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Curajoșii trebuie să plătească între 100 și 150 de lei pentru a simți adrenalina, conform site-ului oficial. Vei fi atârna la aproximativ 320 de metri înălțime, iar traseul poate să atingă o viteză de 140 de km/oră, notează Adevărul.

„Am vrut să facem ceva unic pentru Bucovina. Contează mult să aveam asemenea atracţii pentru turismul din zonă. Estimăm că ne vom scoate banii în câţiva ani. Cei care vor să încerce, îşi ridică echipamentul de jos, unde le facem un scurt instructaj, urcă cu telescaunul până sus, unde avem turnul de plecare, sunt echipaţi de un băiat din echipa noastră care îi lansează pe traseu. Destul de simplu. 326 de metri este diferenţa de nivel, sus avem 810 metri și jos avem 470 de metri”, a explicat proprietarul pentru News Bucovina.

Imagine reprezentativă pentru o persoană care se dă pe tiroliană. „Sursă: Fotografie generată de AI”

În zonă mai există și alte activități interesante pe care le puteți face. Spre exemplu, puteți merge într-un tur de rafting. Natura vă va oferi un spectacol inedit pe râul Bistrița, așadar e de neratat și această experiență. Pentru ea trebuie să scoateți din buzunare între 120 și 150 de lei.

Pe ce alte tiroliane te mai poți da?

Iată și alte locuri unde te mai poți Aventura pe toroliene:

  • Tiroliana La Palma – Sucevița
  • Tiroliana de la Cernica
  • Tiroliana de la Gărâna – Caraș-Severin
  • Tiroliana de la Canionul 7 Scări
  • Tiroliana din Extreme Parc Cernica
  • Tiroliana Cheile Turzii
  • Tiroliana Arsenal Park Orăștie Tiroliana de peste lac – Brașov