Punctele negre sunt un inamic pentru foarte multe femei. Acestea apar în zone precum nasul, fruntea sau bărbia și afectează aspectul tenului. Mai jos, îți vom arăta cum să scapi de punctele negre. Ai nevoie de o mască pe care o poți prepara chiar la tine acasă, cu un ingredient banal.

Cum să scapi de punctele negre

Punctele negre ne pot da, adesea, bătăi de cap destul de mari. Acestea oferă un aspect destul de neplăcut al pielii și este dificil să le elimini, la tine acasă. Dacă și tu te-ai săturat să apelezi la tratamente la salon, care oferă un rezultat pe termen scurt și care sunt destul de costisitoare, ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta cum poți să-ți prepari o mască, cu doar 2 ingrediente pe care oricine le are în casă. Această mască te va ajuta să scapi de punctele negre și o vei putea face de fiecare dată când simți nevoia. Pe lângă asta, are și o mulțime de beneficii pentru ten. Vei avea nevoie doar de un albuș de ou și o lingură de miere.

puncte negre, fata, masca
Puncte negre                                                                                                                Sursă: fotografie generată de DALL-E

Într-un bol, trebuie să amesteci cele două ingrediente până când devin o pască omogenă. Ulterior, pe pielea curată și uscată, aplică amestecul pe zonele cu punctele negre și las-o să acționeze timp de 15 minute. Ai grijă să eviți zonele sensibile cum ar fi ochii sau buzele. După cele 15 minute, clătește fața cu apă călduță și șterge-te cu un prosop curat.

De câte ori putem aplica această mască?

Masca cu ou oferă rezultate de la primele utilizări. Este recomandat că aceasta să fie utilizată o dată sau de două ori pe săptămână. În acest fel, porii vor rămâne curați și punctele negre se vor reduce în timp.

Ca să obții cele mai bune rezultate, trebuie să ai grijă să aplici masca așa cum trebuie. Pe lângă asta, trebuie să ai și o rutină corectă a îngrijirii tenului. Seară de seară, curăță-ți fața în profunzime și aplică serurile și cremele potrivite pentru tipul tău de ten.