A fi plăcut nu este deloc simplu, așadar cele mai frumoase femei din istorie apelau adesea la trucuri ciudate de înfrumusețare! Atunci, acestea foloseau produse naturale simple, care, conform studiilor dădeau rezultate uimitoare.

Care au fost cele mai ciudate trucuri de înfrumusețare?

De exemplu, Prințesa Cleopatra nu s-a sfiit atunci când a decis să-și confecționeze un ruj făcut din măruntaiele intestinelor de gândaci. Acesta nu a fost singurul truc la care a apelat, deoarece și-a pus sub ochi praf de balegă de crocodil. Cel mai probabil așa diminua pungile de sub ochi, scrie Listverse.

Băile lungi în lapte de măgăriță erau și ele foarte dese, deoarece i-ar fi redus ridurile.

Multe dintre femei au introdus oțetul în rutina lor de îngrijire. Spre exemplu, Elena din Troia făcea zilnic bai în oțet de mere, acesta având un efect de curățare al organismului.

Și în China erau tot felul de practici de înfrumusețare. ”Lotus de Aur” a apărut în secolul al XIII-lea, și conform tradiției, miresele trebuiau să aibă un picior de 5 cm. Așadar, pentru a ajunge la acest standard, fetele își legau picioarele, conform Bright Side.

Cu ce era înlocuit tușul de ochi?

Cunoscutul tuș de ochi nu exista pe timpuri, însă după cum bine știm, zeițele din Egipt apar în mai toate fotografiile machiate foarte strident cu negru. Așadar, atunci femeile obișnuiau să pregătească un amestec de minereu de cupru verde, sulfură de plumb și kohl pe bază de plumb, astfel încât să obțină un look diferit, mai scrie sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru machiajul femeilor din Egiptul Antic. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

De asemenea, îndepărtarea părului nedorit era în sine un ritual. Ele foloseau un amestec de zahăr, lămâie și apă, o tehnică populară în Egiptul Antic.

În trecut, femeile renunțat de tot la sprâncene, iar multe foloseau pudră albă. Spre exemplu, Elisabeta I, pentru a obține o față palidă își dădea singură sângele sau folosea lipitori, potrivit Elle.

Totodată, femeile bogate din Roma Antică obișnuiau să cumpere fiole de sudoare care era luată de pe pielea gladiatorilor. Tot în Roma, urina era folosită pentru măștile de față.

În Japonia, femeile mai cumpărau Guanină, o substanță din fecalele privighetorilor, pentru a o aplica pe față, deoarece ele credeau că le întinerește, notează barraesthetics.com. În Thailanda, tratamentele cu palmele ar fi redus din grăsime.

Nici în Italia trucurile nu erau mai simple. Acolo, femeile își pulverizau otravă din planta belladona în ochi pentru a fi mai atrăgătoare. Substanța era extrem de periculoasă, mai ales că le putea lăsa fără vedere.