Deși pare înspăimântător, această bacterie ”mâncătoare de carne” există. Din păcate, numărul pacienților infectați este în creștere în Japonia.
Simptomele includ febră și o erupție cutanată roșie.
Ce spun specialiștii despre această bacterie ”mâncătoare de carne”
Încă din luna ianuarie a acestui an, cazurile au început să crească alarmant, ajung la peste 1000 de îmbolnăviri. Cei mai mulți nu reușesc însă să supraviețuiască, fiind mai multe tipuri de streptococi, conform Asahi.
Mulți se întreabă cum se pot infecta. Ei bine, totul pornește de la rănile de la mâini și picioare. Îngrijorător este faptul că dacă până acum, bacteria ataca persoanele vârstnice, acum, aceasta ar ataca și persoane sub vârsta de 50 de ani. Unii nu pot rezista nici măcar 48 de ore.
„Nu cunoaștem motivul exact, dar numărul pacienților cu faringită cauzată de streptococ este în creștere, iar această creștere se crede că ar contribui la majorarea numărului de pacienți cu STSS”, a declarat un reprezentant al Ministerului Sănătății, potrivit sursei menționate mai sus.
Doar între lunile ianuarie și martie au fost raportate 77 de victime.
În stadiul incipient persoanele infectate au dureri musculare, greață, vărsături, febră sau frisoane, notează Health Shots. Pentru a preveni îmbolnăvirea este foarte important să vă îngrijiți corespunzător rănile, în așa fel încât ele să nu se infecteze. Totodată, o bună igienă este esențială. Momentan, leacul este bazat pe niște perfuzii și pe o hidratare corespunzătoare. Cu cât tratamentul este administrat mai repede, cu atât șansele de recuperare sunt mult mai mari, scrie NDTV.
„Putem stimula imunitatea dacă suntem expuși în mod constant la bacterii. Dar acest mecanism a fost absent în timpul pandemiei de Coronavirus. Așadar, mai mulți oameni sunt acum susceptibili la infecție, iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru creșterea bruscă a numărului de cazuri”, a declarat Kikuchi pentru First Post.
În luna decembrie 2022, alte 5 țări europene au raportat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) o creștere a streptococului invaziv de grup A (iGAS), copiii sub 10 ani fiind cei mai afectați.