Povestea celui mai mare criminal din istorie te va îngrozi și te va face să îți pui numeroase întrebări. Dacă nu știai până acum, Mao Zedong a fost primul lider și președinte al Chinei, de-a lungul timpului el instalând frica în oameni prin fel și fel de porunci. Acesta a încetat din viață la 83 de ani.
Cum arată povestea celui mai mare criminal din istorie
Mao a fost liderul Partidului Comunist Chinez (PCC) din anul 1935, până în 1976, acesta având o sete de putere care nu putea fi deloc stăpânită. De acest lucru a dat dovadă toată viața, chiar și până în momentul în care și-a dat ultima suflare. Mulți însă îl consideră pe Mao primul arhitect al Chinei de astăzi, potrivit Britannica.
Încă de la o vârstă fragedă el a fost atras de politică, după ce a plecat de acasă pentru a studia. El nu a fost chiar un tip decis de la bun început, încercând mai multe școli, dar cu timpul a aflat. În septembrie 1920, Mao a devenit director al școlii primare Lin Changsha. În anul 1924, întoarcerea în locurile natale i-au trezit un sentiment aparte care l-au determinat să facă ceva pentru țărani. Tot el ar fi spus atunci că ei „se vor ridica ca o tornadă sau o furtună – o forță atât de extraordinar de rapidă și violentă încât nicio putere, oricât de mare ar fi, nu va putea să o suprime”.
În 1931 a devenit președintele Republicii Sovietice Chineze din Jiangxi. Ce a urmat mai apoi a fost strigător la cer. Mai precis, între 1931 și 1935 au fost uciși, din ordinul său, 700.000 de oameni. Chiar și pe copiii și pe colaboratorii săi ajunsese să-i ucidă.
“Trebuie să ucidem. Spunem că e bine să ucizi”, zicea el.
Ce legătură a avut cu Nicolae Ceaușescu?
În aul 1971 s-a întâlnit chiar și cu Nicolae Ceaușescu, care și-a dorit și el mai apoi să facă o ”Revoluție Culturală” în România. Puterea l-ar fi determinat pe Mao chiar să își dorească arma nucleară pentru a porni un război cu Statele Unite, notează Colecționarul de istorie.
Anul trecut, Henry Kissinger,fost Secretar de stat al Statelor Unite ale Americii a confirmat și el că Mao „ar ucide ceea ce este necesar pentru a-și atinge obiectivele”, conform Business Insider.