În istorie au existat foarte mulți împărați care mai de care cu o poveste mai aparte. Unele mai fascinante, altele mai controversate, aceștia au ajuns cunoscuți chiar și de tinerii din zilele noastre. Iată cine a fost cel mai controversat împărat din istorie? A ajuns la conducerea Romei la o vârstă extrem de fragedă.

Cine a fost cel mai controversat împărat din istorie?

Heliogabalus a ajuns să conducă Imperiul Roman la vârsta de doar 14 ani, datorită mamei și a bunicii sale. Originar din Siria a adoptat acest nume deoarece era preot al zeului Elagabal, venerat în Emesa, localitatea siriană unde suveranul copilărise.

Toată lumea știa că perioada lui de conducere va fi una bizară. Încă din primele zile în care s-a urcat pe tron, tânărul a dorit înlocuirea zeilor romani și astfel a stârnit nemulțumirea poporului.

imparat, roma, controverse
Cel mai controversat împărat                                                                                        Sursă: fotografie generată de DALL-E

Pe lângă asta, tânărul avea un comportament de-a dreptul ciudat. Se pare că acesta umbla mai mereu îmbrăcat în femeie și se prostitua. Aceste practici le făcea prin bordeluri, la colțuri de stradă și chiar și la palat. Ba chiar mai mult, suveranul participa chiar și la evenimente erotice, lucru care stârnea o mare vâlva în rândul comunității.

Domnia lui Heliogabalus nu a durat prea mult pentru că nimeni nu a fost de acord cu comportamentul lui. Chiar dacă era tânăr, trupele sale l-au asasinat, la scurt timp după ce a devenit împărat. Prin practicile sale, acesta a ajuns să fie cel mai controversat suveran din întreaga istorie.

Tânărul a ajuns împărat datorită mamei sale

Pe numele său real Marcus Aurelius Antoninus, tânărul s-a născut în 203 d. Hr., în Siria și a ajuns pe tronul Romei la doar 14 ani. Acest lucru a fost posibil pentru că mama sa făcea parte din importanta familie a Severilor.

Din acest motiv, Marcus a ajuns să fie unul dintre cei mai tineri împărați. Cum menționam și anterior, conducerea lui nu a durat prea mult pentru că a ajuns un comportament controversat și a ajuns să fie ucis.