Iată un top cu cele mai bune licee din țară! Ministerul Educației a publicat Broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2024-2025, așadar o puteți consulta mai jos. De asemenea, ea conține numărul de locuri disponibile, specializări și mediile ultimilor admiși în anul anterior, astfel încât procesul să fie cât mai simplu de realizat.

În primul rând, este important să știți că media de admitere este formată din media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Mai mult, repartizare se face computerizat, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunilor candidatului.

În cazul în care candidații au medii egale, departajarea se face în funcție de media general V-VIII, apoi în funcție de nota obținută la Română și Matematică.

Top cele mai bune licee din țară

  1. Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Galați, profilul Mate-Info, bilingv engleză. Ultima medie cu care s-an intrat aici a fost 9,82, potrivit Euronews.
  2. Colegiul Național „Frații Buzești”, din Craiova, profilul Știinţe ale naturii. Ultima medie cu care s-an intrat aici a fost 9,80.
Imagine reprezentativă pentru un copil la liceu.
„Sursă: Fotografie generat de AI”
  1. Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, din Timișoara, profilul Mate-Info. Ultima medie cu care s-an intrat aici a fost 9,75.
  2. Colegiul Național „Ion C. Brătianu”din Pitești, profilul Mate-Info, bilingv engleză. Ultima medie cu care s-an intrat aici a fost 9,72.
  3. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, din Constanța, profilul Știinţe ale naturii. Ultima medie cu care s-an intrat aici a fost 9,72.

Cele mai bune licee din București

  1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” unde, la profilul Matematică-Informatică, specializarea bilingv engleză, ultima media de intrare a fost 9.95.
  2. Colegiul „Gheorghe Lazăr“, unde ultima medie de la Mate-Info a fost 9,90.
  3. Colegiul „Spiru Haret”, unde ultima medie de admitere a fost 9,85.
  4. Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, unde ultima medie de admitere a fost de 9,72.

Calendar admitere liceu 2024

  • 11 iulie-22 iulie – termenul pentru transmiterea fișelor completate către centrele de admitere
  • 24 iulie – repartizarea candidaților
  • 30 iulie – transmiterea situației locurilor rămase libere
  • 31 iulie – 2 august – termenul limită până la care sunt soluționate toate problemele apărute.