Reguli Evaluare Națională 2024. Elevii de clasa VIII-a vor trece prin mari emoții săptămâna acesta, odată cu începerea Evaluării Naționale 2024. Prima probă, respective cea la Limba Română va avea loc marți, 25 iunie, urmând ca pe 27 iunie să aibă loc proba la matematică.

Reguli Evaluare Națională 2024

Adolescenții trebuie să se pregătească temeinic, însă nu trebuie să uite că în seara de dinaintea examenului ar fi bine să se odihnească și să încerce să fie cât mai relaxați. De asemenea, ei trebuie să se prezinte în ziua examenului cu stilou sau pix de culoare albastră. Doar pentru diferite scheme și desene, elevii se pot folosi de un creion, potrivit Edupedu.ro.

Candidații nu au voie să vină cu ciornele lor, deoarece asistenții se vor ocupa de acest aspect. Foarte important este să-și completeze corect datele personale.

Ce trebuie să facă elevii în cazul în care greșesc?

În cazul în care au scris un cuvânt greșit, fie se răzgândesc în privința rezolvării, elevii trebuie să taie totul cu o linie orizontală. Mâzgălelile nu sunt acceptate, la fel nici tăieturile în toate direcțiile. Același lucru se aplică și în cadrul grilelor, răspunsul netăiat fiind luat în considerare. Nu trebuie să scrieți deasupra, ci doar în continuarea textului tăiat și considerat greșit.

Totodată, nimeni nu are voie să depășească timpul limită stabilit, respectiv 2 ore. Dacă sunteți printre ultimii 3 elevi care ați rămas în sală trebuie să rămâneți până la sfârșit.

Imagine reprezentativă pentru un examen. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nici telefoanele nu sunt acceptate în sala de examen, la fel și orice mijloace de calcul sau ghiozdane. Conform Calendarului oficial, rezultatele vor fi publicate pe date de 3 iulie 2024, urmând ca mai apoi elevii să depună contestațiile, până pe data de 4 iulie, la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie 2024 și vor fi definitive.

Anul acesta, aproape 16.000 de elevi nu au fost înscriși automat de școli la Evaluarea Națională 2024, lucru îngrijorător.

“Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene”, a anunțat Ministerul Educației conform Edupedu.