Războinicii din Antichitate aveau o dietă specială, lucru care nu este neapărat așa cunoscut. Ei aveau nevoie să fie puternici, așadar alimentele trebuiau să fie destul de sățioase, dar în același timp să le dea și energia de care aveau nevoie.
Ce mâncau războinicii din antichitate?
De exemplu, spartanii mâncau de obicei de orz, pâine și brânză. De asemenea, ei preferau și „supa neagră”, care conținea de fapt sânge de porc, potrivit Atlas Obscura.
Și mongolii avea cam același meniu. Acesta era format din cașcaval uscat și airag, care era un lapte de iapă fermentat. Vikingii erau și ei foarte atenți la alimentație, dieta lor fiind alcătuită din multe surse fibre, precum orzul, secara, ovăzul și carne slabă de pește. Totodată, ei alegeau să consume mult lapte de vacă, de oaie sau de capră, dar și brânză, scrie Medium.
Samuraii mâncau orez, fasole, multe fructe și legume.
Gladiatorii trebuiau și ei să țină cont de ce mănâncă, deoarece aveau nevoie de forță și multă energie.
„Gladiatorii aveau nevoie de multă grăsime pentru a-i proteja de tăieturi și pentru a-i feri de leziuni nervoase în timpul luptelor”, spune paleopatologul de la Universitatea de Medicină din Viena, Karl Grosschmidt, pentru menshealth.com.
Luptătorii ninja consumau foarte multă hrișcă și tofu. Dacă vreți să gustați un asemenea preparat, tot ce trebuie să faceți este să înmuiați 100 g de hrișcă în apă timp de o oră, apoi amestecați-o cu 75 g de tofu.
Romanii erau carnivori, așadar ei mâncau carne atât de la boi, oi, capre, porci, cerbi, mistreți și iepuri, dar și pește. Arheologii spun că au găsit unelte pentru prăjirea și fierberea cărnii, dar și pentru prepararea brânzei, notează ThoughtCo. Slănina, fasolea și lintea făceau și ele parte din dieta romanilor. În multe dintre tabere ar fi fost găsit și piper negru procurat din India.