Dubai este cel mai mare și mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite și este capitala Emiratului Dubai. Acesta este un oraș global și centrul de afaceri din Orientul Mijlociu. Însă acesta nu a fost mereu așa, a fost nevoie de-un personaj important care a încercat să schimbe în bine orașul. Iată care este povestea orașului Dubai!

Povestea orașului Dubai

Dubai a fost fondat pe 9 iunie 1833. La origine, acesta a fost un sat, vestigii despre care încă mai poți afla în Dubaiul Vechi. Înainte ca petrolul să fie descoperit în anii 1950, economia orașului era dependentă de pescuit și de o industrie a perlelor în scădere. Dar de când au început exporturile de petrol în 1962, societatea și economia țării s-au transformat. Drept urmare, orașul a trecut printr-o creștere extraordinară alimentată de prezența petrolului în solul său. Acum unul dintre cele mai moderne și mai strălucitoare orașe din lume.

dubai, oras, istorie
Dubai                                                                                                                         Sursă: fotografie generată de DALL-E

Odată cu descoperirea petrolului, regretatul șeic Rashid bin Saeed Al Maktoum a început dezvoltarea Dubaiului. El a început să transforme orașul dintr-un mic grup de așezări lângă Dubai Creek într-un port modern, oraș și centru comercial. În doar o jumătate de secol, Dubaiul a explodat în creștere, construind minuni moderne precum Burj Al Arab și Burj Khalifa, care sunt acum foarte strâns asociate cu metropola.

Acesta a fost numit „capitala comercială a Orientului Mijlociu”. Doar Dubai are mai mult de 70 de centre comerciale, inclusiv cel mai mare centru comercial din lume, Dubai Mall.

Lucruri de știut despre Dubai

  • Dubai este condus de un șeic, care este atât șeful Emiratului Dubai, cât și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite. Capitala federală a EAU nu este Dubai, ci Abu Dhabi, care se află într-un alt Emirat (Emiratul Abu Dhabi).
  • Religia oficială în Dubai și în Emiratele Arabe Unite în general este islamul.
  • Limba oficială a Dubaiului este araba și o găsiți în mai multe variante: Araba standard este limba documentelor oficiale și administrative și a ziarelor. Araba din golf este cel mai comun tip de arabă în schimburile colocviale, iar araba egipteană este al doilea dialect arab cel mai des întâlnit în Dubai. Cu toate acestea, există foarte mulți străini în Dubai, iar limba engleză este limba dominantă.