Dacă te întrebi care sunt cele mai periculoase animale care, din fericire, acum nu mai există, ai ajuns în locul potrivit. Iată câteva dintre cele mai periculoase animale care au dispărut. Acestea nu ar fi fost deloc blânde cu oamenii.

Megalodon

Acesta a fost o specie foarte mare de rechin care a apărut pe Pământ în urmă cu 18 milioane de ani și a dispărut în urmă cu 2,6 milioane. Avea lungimea de 18 metri și mulți se temeau de acestea.

El era înrudit cu rechinul alb modern și vâna balene, broaște țestoase de mare și delfini. Dinții lui sunt foarte ușor de recunoscut, deoarece au fost unici și aveau o mărime pe care rar o am fi găsit-o la alte animale.

Conform unor teorii a oamenilor de știință, aceștia sunt de părere că rechinul ar fi supraviețuit până acum 12 mii de ani. Până când  oamenii au apărut pe Pământ.

Se pare că și în momentul actual, există anumiți oameni care sunt de părere că rechinul încă se află printre noi și este foarte periculos.

Animale periculoase care au dispărut
Animale periculoase care au dispărut. Sursă: Fotografie generată de AI

Titanoboa

Este una dintre cele mai mari și înspăimântătoare specii de șerpi care au existat vreodată. Aparținea familiilor șerpilor giganți și a trăit în urmă cu 58 milioane de ani în Columbia de astăzi.

Acesta măsura 13 metri lungime și avea 1100 de kg. În 2009 au fost găsite fosilele speciei într-o mină de cărbune din  La Guajira, Columbia.

Un lucru interesant este că dimensiune exagerat de mare a șarpelui  se datorează climatului, deoarece în acea perioadă, acolo era foarte cald. El se hrănea cu păsări, reptile, broaște țestoase uriașe, pești și crocodili.

Unii oameni consideră că acesta ar fi putut să se cațere în copaci, lucru care nu este obișnuit pentru un șarpe.

Quetzalcoatlus

Acesta este un gen de pterozaur care a dispărut. A trăit în America de Nord în urmă cu 70 de milioane de ani. Avea o înălțime de 11 metri și ar fi depășit multe clădiri din prezent.

Cu toate că avea o dimensiune uriașă, el putea decola doar cu o singură lovitură puternică de aripă. Acest lucru se datora faptului că avea un corp musculos și foarte puternic.

Conform oamenilor de știință, acesta putea zbura zile întregi la o înălțime mare deasupra suprafeței Pământului. Avea o greutate de 200 de kilograme.

Se spune despre acesta că ar fi mers chiar și pe Pământ și își folosea ciocul pentru a-și aduna prada din lacuri sau râuri. Acesta a dispărut la fel ca dinozaurii, după ce un meteorit a lovit Pământului. Eveniment ce a avut loc în urmă cu 66 de milioane de ani.