Iată cum să te pregătești pentru un interviu de angajare! De multe ori se întâmplă să ai emoții înaintea unei întâlniri importante pentru un viitor loc de muncă. Ei bine, trebuie să știi că emoțiile nu își au locul, deoarece trebuie să pari cât mai sigur pe tine.
De asemenea, întrebările care ți se vor pute s-ar putea să te ia pe nepregătite, așadar trebuie să nu-ți pierzi cumpătul și să fii cât mai sincer cu putință.
Cum să te pregătești pentru un interviu de angajare
În primul rând, înaintea oricărui interviu interesați-vă despre compania la care ar urma să lucrați. Importante sunt și valorile și misiunile ei. Uitați câteva aspecte la care trebuie să fiți atenți, astfel încât să nu fiți luați prin surprindere:
1.Pregătiți-vă pentru o scurtă descriere. Cu siguranță angajatorul va dori să afle cât mai multe lucruri despre dumneavoastră. Așadar, ar trebui să începeți în primul rând prin a-i spune unde lucrați în prezent, sau care a fost ultimul loc de muncă, ce vă place, dar și ce studii aveți. Foarte important este să specificați de ce vă doriți o schimbare, notează Harvard Business School.
Nu trebuie să fiți plictisitori sau să vă lungiți prea mult, deoarece atenția poate fi pierdută imediat.
2.Nu uitați de sinceritate. Unii angajatori s-ar putea să vă testeze și să vă dea ocazia spre a vă autoevalua. Direct, ei vă pot întreba ce slăbiciuni aveți sau la ce aspecte considerați că mai aveți de lucrat. Foarte important, la această întrebare este să descrieți ce ați făcut în acest sens pentru a o rezolva.
3.Încercați să vă documentați și despre persoana cu care urmați să aveți interviul. De multe ori se poate întâmpla să-l aveți în față chiar pe directorul companiei.
4.Documentați-vă foarte bine despre ceea ce urmează să faceți la locul de muncă, iar dacă aveți întrebări relevante nu ezitați să le puneți.
5.Dacă salariul nu este precizat este de datoria dumneavoastră să căutați. În cazul în care nu găsiți salariul pentru acel post, în acea companie, vă puteți interesa totuși câți bani iau cei de pe o poziție similară. Experții spun totuși că nu ar trebui să spunem cât vrem, motivul fiind acela că, de multe ori ne subestimăm, iar furnizarea unei cifre specifice poate compromite puterea de negociere, scrie The Muse.
6.Gândiți de 2 ori înainte de a da un răspuns.
7.Poziția corpului și gesturile sunt foarte importante. Acestea pot spune multe angajatorului.
8.Încercați să vă odihniți înainte de interviu și să aveți o atitudine pozitivă și încrezătoare.