Toți oamenii se gândesc oare ce se întâmplă în momentul în care murim, iar acesta este una dintre cele mai mari curiozități pe care le are cineva.

Ce se întâmplă cu noi după ce murim?

Un specialist în îngrijiri paliative dr. Patrick Steele a mărturisit că moartea este o experiență unică pentru indivizi, dar și pentru persoanele apropiate.

„Moartea este o experiență unică pentru individ și pentru cei dragi. Există mult mai mult decât schimbările fiziologice care contribuie la experiența despre moarte. De exemplu, personalitatea unei persoane, povara bolii, sprijinul familiei și al prietenilor, durata de timp cu o boală terminală și spiritualitatea lor”, a spus dr. Patrick Steele, conform New York Post.

Specialistul a mai declarat că respirație se poate schimba, uneori poate fi mai rapidă, iar alteori mai lentă. Se pare că durerea este mai mare pentru persoanele care asistă la moartea unui om decât pentru cel care se stinge din viață.

„Modelele regulate de respirație se pot schimba. Uneori poate fi mai rapid decât în mod normal, iar alteori mai lent. În ultimele zile pot exista perioade în care există decalaje lungi între respirații. Respirația poate deveni zgomotoasă spre sfârșitul vieții. Aceasta este o acumulare a deșeurilor/secrețiilor organismului. Adesea este mai dureros pentru cei care ascultă decât pentru individul care moare”, mai spune dr. Steele.

Creierul poate rămâne activ chiar și după moarte

Se pare că după ce individul se stinge din viață, creierul poate rămâne activ. Medicii au efectuat electroencefalografie și au reușit să facă creierul să funcționeze în timp ce persoana nu mai era în viață.

Aceștia au descoperit ritmuri de activitate care sunt aproximativ asemănătoare cu recuperarea memoriei, meditația sau visarea.

După ce a avut loc această verificare, dr. Ajmal Zemmar, un neurochirurg de la Universitatea din Louisville, SUA, a avut o ipoteză pe care a împărtășit-o cu oamenii.

Se pare că viețile noastre se aprind în fața ochilor în timp ce ne stingem din viață. El a spus că în momentul în care o persoană moare, creierul începe să redea cele mai frumoase momente din viață.

 „Ceva ce putem învăța din această cercetare este că, deși cei dragi nouă închid ochii și se pregătesc să ne părăsească, creierul lor poate continua să redea unele dintre cele mai frumoase momente pe care le-au trăit în viața lor”, a spus specialistul.

Ce se întâmplă cu noi după ce murim?
Ce se întâmplă cu noi după ce murim? Sursă: Fotografie generată de AI

Importanța stării mentale în momentul morții

În momentul în care o persoană moare, starea mentală de atunci are o importanță destul de mare, deoarece aceasta are în vedere componentele subtile de bază din fiecare ființă.

Starea mentală este foarte importantă și îți influențează viața în fiecare moment. Din acest motiv este important să ai o stare bună atunci când corpul tău se stinge din viață, pentru a putea să mori liniștit.

În momentul în care simți că ceva nu este terminat sau că vrei să mai vezi o persoană anume, creierul nu te va lăsa să mori. Persoanele care se sting din viață și nu și-au îndeplinit ultima dorință au fost foarte chinuite în acele momente.