Oamenii cu o doză foarte mare de inteligență au și un gram de nebunie, deoarece fără aceasta nu ar reuși să identifice atât de multe lucruri pe care nu oricine le poate identifica.

Foarte mulți oameni de știință au devenit personalități cunoscute mai ales pentru faptul că au reușit să înțeleagă anumite lucruri pe care nu orice creier le poate înțelege. Tu știai că cei mai deștepți oameni au fost de fapt nebuni?

Un matematician, omul străzii

Un matematician maghiar pe nume Paul Edros s-a dedicat foarte mult muncii, iar din păcate a rămas singur și pe străzi. În ultimii ani în care trăia acesta lua pastile de cafeină și amfetamină pentru a reuși să stea treaz aproximativ 19-20 de ore pe zi.

El își dorea foarte mult să studieze, iar acest lucru îl putea face doar dacă stătea treaz foarte mult timp. De-a lungul vieții sale, a publicat 1.500 de lucrări importante de matematică.

Pitagora

Despre Pitagora se știe că a fost un matematician și filosof al lumii antice. Se pare că acesta și-a creat propriul cult care se numea „Pitagorism” și se considera un zeu.

Urmașii săi credeau că poate prezice viitorul, că poate vorbi cu animalele și că poate controla fenomenele naturii. Se pare că prima și cea mai importantă credință în această religie era faptul că Universul ar fi fost reprezentat prin numere.

Pitagora era de părere că femeile sunt reprezentate de un număr par, iar bărbații de un număr impar, iar un alt principiu pe care îl avea era că fasolea era strict interzisă.

Tu știai că cei mai deștepți oameni au fost de fapt nebuni?
Tu știai că cei mai deștepți oameni au fost de fapt nebuni? Sursă: Fotografie generată de AI

Andrew Jackson

Andrew Jackson un președinte din America foarte important. Se pare că oamenii îl respectau atât de mult, încât a fost pus pe bancnota de 20 de dolari.

Reputația lui nu era cea mai pozitivă, deoarece majoritatea oamenilor care auzeau de el erau speriați pentru că era dur și ranchiunos. A fost soldat și general și nu avea milă pentru nicio persoană din jurul lui.

Când nu era în război, o pasiune foarte mare pe care o avea, era să se dueleze. S-a duelat foarte des și fost împușcat de multe ori. În momentul în care mergea corpul lui scotea un zgomot ca un sac de biluțe atunci când mergea și scuipa sânge foarte des.

Walter Disney

Walter Disney era un om foarte deștept, dar se pare că era și psihopat. Se pare că el nu le dădea voie femeilor să lucreze în studioul său pentru că era de părere că munca de creație nu este pentru ele.

Pe lângă toate aceste detalii era misogin, rasist și nazist și avea o obsesie cu părul de pe față. El nu le dădea voie angajaților să aibă păr pe față.

Dacă în anii 70 erai prins în Disney Land cu mustață, barbă sau păr lung, erai dat afară. Acest lucru este destul de ciudat, deoarece el purta mustață de la o vârstă fragedă.