Tu știai că un săculeț cu orez te scapă de mirosurile neplăcute? Deși poate părea un truc banal, el chiar dă rezultate, mai ales dacă adăugați și câteva picături de ulei esențial.

Săculeț de orez în șifonier – Cum se prepară?

Mai mult, orezul acționează ca un dezumidificator, prevenind în acest fel apariția mucegaiului. Așadar, aveți nevoie de un săculeț de bumbac, orez și ulei esențial.

„Puneți ulei în orezul nefiert și puneți-l în interiorul garderobei pentru a preveni mucegaiul și pentru a vă păstra hainele proaspete. Adăugați 10 picături de ulei de cuișoare la o jumătate de cană de orez”, a spus o fată pe TikTok, conform The Sun.

Imagine reprezentativă pentru un săculeț de orez. „Sursă: Fotografie generată de Copilot”

Mai mulți experți ar fi dezvăluit faptul că uleiul de cuișoare, în special, ar ucide sporii de mucegai.

Sfaturi despre cum combatem mirosurile neplăcute din haine

1.Spălarea mașinii de spălat. Oțetul sau bicarbonatul de sodiu sunt ingredientele ideale atunci când vine vorba de combaterea mirosurilor din mașina de spălat, și nu numai. După acest proces, aceasta va fi ca nouă.

2.Spălați mai puține haine, dacă vi se pare că acestea au un miros neplăcut. Posibil ca odată ce băgați prea multe, ele să nu se spele suficient de bine.

3.Folosirea uleiurilor esențiale.

„Uleiurile esențiale precum lavanda și bergamota pot fi eficiente în neutralizarea mirosurilor și în conferirea unui parfum proaspăt hainelor, dar eficiența lor în comparație cu foile de uscare convenționale sau cu detergenții poate varia în funcție de preferințele personale și de concentrația folosită”, a mărturisit Rashmi Chopra, fondator și director general al Ecloset pentru Indian Express.

4.Nu lăsați hainele ude în mașina de spălat ore în șir.

5.Nu închideți ușa de la mașina de spălat între spălări.

6.Adăugați apă de levănțică sau trandafiri pe haine, înainte de a le băga la spălat. Acest truc va lăsa pe haine un miros subtil, notează Apartment Therapy.

7.Utilizați mai mult detergent și balsam de rufe.

8.Puneți un odorizant în mașina de spălat.

9.Uscați hainele pe cât posibil, afară.

10.Puneți în mașina de călcat apă de trandafir sau lavandă.