Dacă de multe ori te întrebi cum să-ți îngrijești pantofii din piele, acest articol îți vine în ajutor. Uneori ne cumpărăm o pereche nouă de încălțăminte, însă nu ne gândim că trebuie să avem grijă de ea în funcție de material. Pielea de multe ori este pretențioasă, dar cu siguranță aceste trucuri te vor salva.

Cum să-ți îngrijești pantofii din piele cât mai bine?

În cazul în care îți plac prea mult și nu vrei să-i returnezi, deși își sunt prea mici, trebuie să urmezi următoarele sfaturi:

1.Poartă șosete groase și încearcă să mergi cu pantofii prin casă, până când pielea se mai lasă.

2.Băgați o pungă de apă în pantofi. Apoi, trebuie să-i lăsați în congelator pentru câteva ore bune, în așa fel încât apa să înghețe și să întindă pielea rigidă, scrie landsend.co.uk.

3.Încălțați noii pantofi și băgați-vă cu ei în duș sau cadă. Apa caldă s-ar putea să-i facă să se muleze după piciorul dumneavoastră, notează wikiHow.

4.Balsamul pentru încălțăminte de piele. Și acesta este un produs care va ajuta pielea pantofilor să fie mult mai moale și lucioasă. Odată ce-l folosiți, prelungiți durata de viață a pantofilor, deoarece ei cu greu se vor coji.

5.O altă metodă presupune utilizarea unui uscător de păr la căldură medie. După ce l-ați folosit, băgați câteva hârtii în interiorul pantofilor, în așa fel încât să rămână la forma dorită.

Imagine reprezentativă pentru lustruirea pantofilor de piele. „Sursă: Fotografie generată de Copilot”

6. Crema de lustruit este ideală pentru protejarea pantofilor de piele. Aceasta le dă o strălucire aparte și îi face să pară ca noi.

7.Aplicarea unei creme de pantofi. Acest pas ar trebui făcut regulat, dacă ne dorim o culoare frumoasă, fără pete.

8.Folosiți un spray special care să nu lase apa să intre în pantofi.

9.Depozitați-vă pantofii de piele într-un loc uscat, ci nu în locuri în care poate apărea umezeala, conform Rhino.

10.Încercați să folosiți o perie adecvată pentru încălțămintea din piele. De obicei, cele din păr din cal sunt cele mai recomandate.

11.Lustruirea cu ceară albastră vă va oferi un rezultat uimitor, potrivit theshoesnobblog.com.

12.Utilizați o cârpă moale pentru a curăța pantofii, deoarece aceasta va lăsa un finish frumos.