Dacă ajungi pentru prima dată în București nu știi ce ai putea să faci, noi am pregătit pentru tine câteva idei. Mai jos vei regăsi cele mai interesante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Iată cum să-ți petreci weekend-ul în București!

Cum să-ți petreci weekend-ul în București?

Capitala României este un oraș care are multe de oferit, însă puține persoane știu asta. Dacă locuiești acolo sau ajungi pentru prima dată și nu știi ce ai putea să vizitezi, noi venim în ajutorul tău. Mai jos, ți-am pregătit 10 locuri din București pe care le poți explora într-un singur weekend.

  • Muzeul Satului

Muzeul în aer liber prezintă o varietate de case tradiționale românești, dar și expoziții legate de cultura și istoria rurală a României. Acest muzeu este unul dintre cele mai importante și fascinante din Europa.

  • Palatul Parlamentului

Declarată una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume, Casa Poporului este o construcție de-a dreptul impresionantă. Vizitarea completă a acesteia poate dura câteva ore bune, așa că organizează-ți timpul cum trebuie.

  • Muzeul Kitsch

Aflat în inima Bucureștiului, acest muzeu găzduiește o colecție de peste 200 de exponate care stârnesc amintiri din copilărie. Printre acestea se numără peștii din cristal, covoare cu Răpirea din Serai, dar și bibelouri din perioada comunistă. Muzeul a fost închis pentru o perioadă așa că dacă vă doriți să îl vizitați ar fi mai bine să verificați site-ul oficial înainte.

bucuresti, atractii, muzeu
Muzeul Kitsch                                                                                                                     Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Muzeul Național de Artă al României

MNAR din București este destinația perfectă pentru cei pasionați de cultură și artă.

  • Grădina Botanică

Grădina Botanică oferă o oază de liniște și frumusețe naturală, așa că dacă ajungi în București nu trebuie să o ratezi.

  • Centrul Vechi

Centrul Vechi este plin de cafenele, restaurante, magazine și cluburi. Pe lângă relaxare și distracție te poți bucura și de arhitectura istorică.

  • Muzeul Grigore Antipa

Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de specimene din lumea naturală, cum ar fi animale, insecte, fosile și roci.

  • Palatul Mogoșoaia

Aflat la doar câțiva kilometri de centrul Bucureștiului, Palatul Mogoșoaia nu trebuie să lipsească de pe lista voastră. Aici poți afla foarte multe lucruri despre istoria și cultura românească.

  • Parcurile din București

Din vizita prin București nu trebuie să lipsească parcurile. Parcul Herăstrău și Parcul Carol sunt minunate pentru o plimbare relaxantă în mijlocul naturii.

  • Therme București

Un punct atractiv care a ajuns în topul preferințelor turiștilor este Therme București. Complexul este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice și spa din Europa, așa că ai grijă să nu îl ratezi.