Iată top 10 orașe din lume pentru gurmanzi! Dacă ești o persoană dornică să experimenteze mâncarea din fiecare țară, atunci o călătorie într-unul din orașele de mai jos, cu siguranță te va impresiona.

Tu ce ai alege?

Orașe din lume pentru gurmanzi. Ce mâncare preferi?

1.Napoli este orașul ideal dacă vă doriți să mâncați o pizza autentică. Acesta se află și pe lista întocmită de Time Out.

„Mâncarea este totul atunci când călătorești. O masă bună sau proastă poate face sau distruge o călătorie – de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult”, a declarat Grace Beard, editorul de turism al Time Out, pentru CNN Travel.

Foitajele de aici ar trebui de asemenea încercate. De exemplu, în Napoli se găsesc două tipuri de Sfogliatelle, riccia și frolla. Pasta alla Genoves nu trebuiesc nici ele ratate, deoarece gustul lor este unul divin, scrie Spanish Sabores.

Destinații pentru gurmanzi
Imagine reprezentativă pentru o pizza. „Sursă: Fotografie generată de AI/Copilot”

2.Dubai, UAE. Aici pot fi găsite specialități din toate colțurile lumii, însă există și câteva preparate specifice locului. De exemplu, Al machboos este un fel de orez cu carne picantă. Chebabul și Margoogat sunt alte bunătăți ce merită testate. Falafelul și cafeaua arabică s-ar putea să vă facă să vă îndrăgostiți de acest loc.

3.Lyon, Franța

Încă din anul 1935, acest oraș a fost numit ”capitala mondială a gastronomiei”, potrivit travelfrancebucketlist.com. Fie că alegeți un cervelle de Canut, care este un fel de brânză tartinabilă, sau rosette de Lyon, gustul te va cuceri. Brânzeturile, dar și deserturile sunt speciale.

4.Osaka, Japonia. Dacă vă place mâncarea asiatică, cu siguranță veți vedea acest loc ca pe un rai. Kushikatsu, teppanyaki sau fugu, sunt câteva mâncăruri renumite.

5.Johannesburg, din Sud Africa

Braai, este un fel de mâncare extrem de apreciat. El seamănă cu grătarul de la noi. Biltong-ul este tip de carne care se regăsește peste tot în Africa.

6.Sevillia, Spania

Aici, paella este cel mai căutat preparat culinar. Apoi, urmează șunca iberiană, măslinele, dar și celebra sangria.

Tu ai încerca această mâncare?

7.Bangkok, Thailanda

Wattana Panich este una dintre specialitățile de aici, fiind de fapt o supă de tăiței cu vită. Soi Polo este un fel de pui prăjit, iar ca și desert puteți încerca Siam Pandan.

8.Sydney, Australia

Aici puteți încerca Barramundi, care este un tip de pește. Fructele de mare în general sunt apreciate aici. Un desert local delicios este Lamington cake.

9. Mumbai India

Aici, mâncarea este în general picantă. Vă puteți delecta cu sabudana vadas, thalipeeth, vada pav și pește în crustă de semolă.

10. Portland, USA, se află și el în topul orașelor care merită vizitate pentru partea gastronomică. Maple Bacon bar at Voodoo Doughnuts sunt printre cele mai încercate preparate.