De-a lungul anilor au existat foarte multe persoane care s-au stins din viață înainte de termen chiar din cauza unor descoperiri sau lucruri create de ei.

Printre nenorocoși se află primii inventatori ai parașutei, ingineri care și-au dorit să le prezinte oamenilor mașina zburătoare, Marie Curie sau cel care a gândit Titanicul. După ei au urmat și alții, mai exact, Stockton Rush și Ocean Gate.

Stockton Rush

Se pare că fondatorul Ocean Gate a fost recent adăugat pe această listă a inventatorilor a căror creație le-a adus moartea.

Stockton Rush și alți patru erau în submersibilul Titan în momentul în care au fost văzuți pentru ultima dată. Pe data de 18 iunie, în timp ce se cobora la epavarea Titanicului, dispariția a declanșat o căutare complexă.

Cu toate acestea, se pare că după cinci zile s-a anunțat că Titan a făcut o implozie la 500 de metri de Titanic.

Thomas Andrews

Se pare că Titanicul era considerată „Imposibil de scufundat”, dar din păcate, aceasta s-a scufundat chiar în timpul unui voiaj, după ce a intrat într-un aisberg.

Thomas Andrews a fost cel care a proiectat nava și a spus despre aceasta că nu poate fi scufundată,  fiindcă avea 16 compartimente etanșe.

În momentul în care Titanicul a intrat în aisberg toate cele 16 compartimente au fost afectate. După ce a avut loc acest eveniment tragic, Andrews a considerat că nava mai putea pluti trei ore.

Inventatori uciși de invenții. Sursă: Fotografie generată de AI
Inventatori uciși de invenții. Sursă: Fotografie generată de AI

Robert Cocking

Robert Cocking a fost un pictor care a avut o pasiune foarte mare pentru zbor, iar în anul 1837 a proiectat o parașută și a arătat-o mai multor oameni din Londra.

În timp ce o prezenta, el a sărit dintr-un balon cu aer cald, iar incidentul neplăcut a fost să cadă de la 100 de metri înălțime.

Conform unor surse, acesta ar fi trăit în momentul în care a ajuns la sol, dar din păcate la puțin timp s-a stins din viață.

Marie Curie

După ce a avut parte de cel mai important eveniment din viața ei, mai exact, câștigarea unui premiu Nobel, Marie Curie s-a stins din viață. Motivul morții eii a fost anemie plastică.

Se pare că această boală care nu i-a dat pace a fost rezultatul muncii sale, deoarece aceasta lucra foarte mult cu materia radioactive.

Despre Maria Curie se știe că a descoperit radiumul și poloniumul și că a fost prima femeie care a primit premiul Nobel.

Luis Jimenez

Cel care a creat statuia „Blucifer” care se poate observa la Aeroportul Internațional din Denver, s-a stins din viață în anul 2006, după ce jumătate din sculptură s-a prăbușit peste el.

El a fost angajat la aeroport pentru a sculpta statuia și a depus foarte mult efort și timp pentru a crea-o, mai exact, aproximativ zece ani. Aceasta era foarte înaltă, de aproximativ 10 metri și avea mai mult de 4 tone greutate.

Din păcate, în momentul în care era mutată cu un scripete l-a strivit pe Jimenez, iar acesta s-a stins din viață înainte ca medicii să intervină.