Iată cele mai utile trucuri pentru cel mai cremos piure! Tu știai de aceste ingrediente secrete?

Poate de multe ori, piureul nu iese cremos, sau are o textură prea consistentă, așadar trebuie să adăugați aceste produse. Preparatul este adesea gătit în țara noastră, el putând fi servit alături de carne, salate și alte produse.

Ce trucuri să folosești pentru cel mai cremos piure

Această rețetă a apărut încă din secolul al XVIII-lea în cartea de bucate a scriitoarei engleze Hannah Glasse. Acolo, spunea de cartofi că trebuie fierți, curățați și pasați într-o oală cu lapte, unt și puțină sare. Apoi, în anul 1950 au apărut și fulgii de cartofi. Chiar și astăzi, unii preferă să facă piure cu ajutorul lor, fiind o metodă mai simplă.

Primul pas pentru a obține un piure delicios este alegerea cartofilor. Aceștia trebuie să fie făinoși, astfel încât să se mixeze cât mai bine. Desigur, dacă nu găsiți, puteți folosi și cartofi noi, roșii sau albi, scrie kitchenstories.com.

Apoi, după ce cartofii au fost curățați și fierți bine, trebuie adăugat laptele, sarea și un vârf de piper. Untul este un ingredient ideal pentru un piure delicios. Dacă vă doriți un gust unic, puteți să mai adăugați și alte ingrediente în piure, cum ar fi ceapă, usturoi, o linguriță de vegeta sau chiar trufe. Pentru pasare unii specialiști recomandă un dispozitiv de tocat cartofi, în locul mixerului sau robotului de bucătărie, care ar mărunți prea mult legumele, conform epicurious.com.

Piure cartofi cremos

Nu doar untul este sursa de grăsime. Așadar, în piure pot fi adăugate și smântână, lapte bătut sau cremă de brânză. La fel, dacă vreți ceva diferit puteți adăuga chiar brânză rasă, mozzarella sau parmezan în piure.

În cazul în care nu-l mâncați pe loc, îl puteți băga la frigider, iar următoarea zi îl puneți pe foc, adăugând puțin lapte. Dacă vă doriți un piure bogat în proteine, puteți folosi pe lângă cartofi și alte legume precum țelină, mazăre sau chiar fasole albă. Gustul va fi unul delicios cu siguranță.

Ce puteți face cu restul de piure?

De multe ori se întâmplă să mai rămână puțin piure, așadar acesta nu trebuie aruncat. Cu ajutorul lui puteți obține ceva foarte gustos. De exemplu, o plăcintă, biscuiți sau fulgi de cartofi, potrivit bbcgoodfood.com.

O porție de 100 de grame de piure conține aproximativ:

  • 123,33 Kcal
  • Grăsimi: 7,04 g
  • Acizi Grași Saturați: 4,52 g
  • Glucide: 13,56 g
  • Zaharuri: 1,4 g
  • Proteine: 1,71 g
  • Sare: 1,02 g.