Iată cum scăpăm de celulită! Vara deja a venit și multe femei se preocupă de felul în care arată. În timp ce unele și-au făcut abonamente la sălile de fitness, unele sunt foarte atente la ceea ce mănâncă. Toate acestea, doar pentru a da câteva kilograme jos.

Cum scăpăm de celulită?

De cele mai multe ori, celulita este considerată de multe femei ca fiind inestetică, iar acea grăsime face ca pielea să aibă gropițe. De obicei, aceasta se depune atât pe coapse, cât și pe picioare sau mâini. De-a lungul timpului, mai mulți dermatologi au făcut tot felul de studii pentru a preveni celulita, fie pentru a o face să fie cât mai neobservabilă.

1. Printre cele mai bune se află și tratamentul cu laser, scrie American Academy of Dermatology. Mai precis, o fibră laser minusculă este introdusă sub piele, iar atunci când acesta este tras, energia rupe benzile dure de sub piele

2. Tratamentele cu vacuum sunt și ele pe listă. Dispozitivul ar conține niște lame mici, care va face în timp ce celulita să fie din ce în ce mai invizibilă. Tot ce trebuie să faceți însă este să aveți răbdare.

3. Mersul la sală este și el foarte benefic, mai ales dacă faceți exerciții localizate. Bineînțeles, acesta ar trebui făcut constant ca să dea roade, așadar nu trebuie să renunțați dacă nu vedeți din prima rezultate.

4. Criolipoliza este un alt tratament care promite reducerea celulitei.

5. Mezoterapia. Acestă procedură presupune injectarea unor substanțele în zonele afectate. Din păcate, aceasta are și câteva efecte secundare, precum roșeață și umflături sub piele.

6. Masajele cu creme anticelulitice și instrumente special concepute pentru celulită

7. Cellfina ar fi unul dintre tratamentele care ar da cele mai bune rezultate, spun specialiștii, potrivit American Board Cosmetic Surgery. Precis, sunt eliberate septuri strânse cu ajutorul unei lame, printr-o incizie. Rezultatele ar fi vizibile aproximativ 3 ani, iar rezultatele apar rapid după procedură.

metode de a scapa de celulita
Sportul, metodă eficientă de a scăpa de aspectul de celulită. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Ce alimente este recomandat să consume persoanele cu celulită?

8. Zațul de la cafea poate fi folosit în masarea pielii cu probleme. Aspectul se poate îmbunătăți considerabil.

9. Periile uscate sau cupele pentru drenajul limfatic

10. Alimentația. Într-o astfel de situație ar trebui să consumați cât mai puține dulciuri și mai multe alimente sănătoase. De exemplu, grapefruitul este foarte bun pentru celulită. Asparagusul, nucile, ghimbirul și sucul de lămâie mai pot ajuta în acest proces.

Țineți minte, celulita poate fi și ereditară, așadar nu vă speriați dacă o aveți. Dacă nu vă simțiți bine în piele voastră, puteți consulta și un medic care vă poate da sfaturi în acest sens.