Tu ai încercat vreodată să faci humus la casă? Este extrem de ușor, iar rezultatul este unul delicios. Gustul te va cuceri de la prima înghițitură și vei vrea să îl pregătești mereu atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

Humus de casă

Pentru această rețetă, ai nevoie de 500 g de năut, sucul de la două lămâi și 100 ml de ulei, preferabil de măsline. Lista de ingrediente include 2 linguri de pasă de susan, 4 căței de usturoi și o crenguță de pătrunjel.

Mod de preparare pentru humus

Deși humusul nu este greu de preparat, ai nevoie de mai mult timp pentru acesta. Dacă vrei ca procesul să nu-ți ia foarte mult, poți să folosești năut conservat, care are un gust destul de asemănător cu cel fiert proaspăt.

În cazul în care folosești năut uscat pentru această rețetă, acesta trebuie pus la înmuiat într-un vas cu apă rece, cu o seară înainte de a prepara humusul.

În următoarea zi, năutul trebuie bine scurs, apoi pus la fiert într-o oală cu apă. Atunci când boabele s-au înmuiat, le poți scurge din nou.

Năutul fiert se pune într-un blender sau robot de bucătărie. Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie și uleiul. Se mixează până când reușești să obții o pastă fină și omogenă.

Usturoiul pisat se adaugă peste amestec, apoi se mai mixează puțin pentru a încorpora toate ingredientele. Pasta obținută se pune într-un bol sau o farfurie.

Cu ajutorul unei linguri, poți face câteva șanțuri la suprafața acestuia, apoi poți turna deasupra o cantitate mică de ulei de măsline. La sfârșit, poți decora cu pătrunjel proaspăt. Dacă preferi, poți să adaugi și câteva felii de lămâie.

humus, reteta, preparat
Humus Sursă: fotografie generată de DALL-E