Foarte multe persoane se confruntă cu probleme ale inimii, precum tensiune, însă nu știau și că ”fructul îngerilor” poate să o regleze. Papaya are numeroase beneficii asupra sănătății, conform experților, care au explicat și cum trebuie ales atunci când dorim să-l cumpărăm.
De ce este denumit papaya, ”fructul îngerilor”?
Acest fruct a primit această denumire de la Cristofor Columb, atunci când acesta a pășit în America. Așadar, planta este originară din America Centrală, iar mai apoi a ajuns până în India, scrie gustos.ro. Astăzi, ea poate fi găsită în majoritatea țărilor tropicale, acolo unde este extrem de apreciată și consumată. De multe ori, copacul crește până la 9 m înălțime și de multe ori e confundat cu un palmier.
De asemenea, despre fruct cu toții spun că are un gust dulce și o textură moale. Dacă vă doriți să cumpărați papaya din piețe sau supermarketuri trebuie să fiți foarte atenți la culoarea sa, deoarece atunci când e copt are o culoare portocalie-roșiatică. Trebuie să știți și că fructul are numeroase semințe, care pot fi plantate, dacă vă doriți și voi o recoltă.
De obicei, papaya se taie pe jumătate, se îndepărtează semințele cu ajutorul unei linguri, iar apoi se consumă normal, ca orice alt fruct. Mulți aleg să facă suc din el, fie o salată de fructe.
Care sunt beneficiile ”fructului medicament”?
Papaya mai este denumit și ”fructul medicament” datorită numeroaselor sale beneficii. Pe lângă faptul că are o concentrație foarte mare de vitamina C, aceasta este bogată și în fibre și nutrienți, informează Medical News Today.
Un astfel de fruct are în compoziție următoarele:
– 120 calorii
– 30 g de carbohidrați – inclusiv 5 g de fibre și 18 g de zahăr
– 2 g de proteine
– folat
– vitamina A
– magneziu
– cupru
– acid pantotenic
– fibre
El este bun atât pentru sănătatea cardiovasculară și previne și riscul de a dezvolta astm. Și diabeticii îl pot consuma, deoarece s-ar putea să le scadă glicemia. Totodată, papaya susține digestia și ajută textura pielii, mai ales dacă vă confruntați cu acneea. Acesta este bun pentru vedere, pentru articulații, cât și pentru absorbția calciului în organism, conform reginamaria.ro.