Sosul de lămâie este o alegere perfectă pentru masa de sărbători. Acesta poate fi folosit într-o varietate de rețete. În combinație cu o friptură suculentă, acest sos îi va cuceri pe toți invitații tăi. Iată cum să faci cel mai bun sos de lămâie cu doar câteva ingrediente!
Cum să faci cel mai bun sos de lămâie?
Unul dintre cele mai gustoase sosuri cu care putem servi o porție de friptură fragedă și suculentă este cel făcut din lămâie. Suficient de gustos, îmbină gustul dulce-acrișor, iar pentru mesele de sărbători poate reprezenta alegerea ideală.
Ingrediente:
- 6 gălbenușuri;
- 1,5 linguri făină;
- 250 ml apă;
- coaja rasă de la jumătate de lămâie;
- 3 lămâi;
- 40 g unt;
- 4 linguri vin alb;
- 1-2 lingurițe zahăr;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Gălbenușurile de ou cu faina, apa, zeama de la 3 lămâi, coaja de la jumătate de lămâie, untul, vinul, zahar după gust (1-2 lingurițe) și puțină sare se adaugă într-o oală. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până se formează o compoziție omogenă.
Se pune oala pe foc și se lasă la încălzit preț de câteva minute, fără a da în clocot, timp în care se amestecă permanent. După ce este gata compoziția, se ia cratița de pe foc și se strecoară sosul de lămâie printr-o sită în sosieră. Este sosul ideal pentru a fi servit alături de rasol sau friptură și cu siguranță gustul dulce-acrișor vă va cuceri papilele gustative.