Menținerea bronzului este unul dintre cele mai interesante subiecte, mai ales în rândul femeilor care vor să aibă o piele ciocolatie, chiar și după ce vara s-a terminat. Dacă și tu ai în plan să te bronzezi vara aceasta, dar te temi că din septembrie vei reveni la pielea albă, acest articol este pentru tine. Iată cum să-ți menții bronzul intact!

Cum să-ți menții bronzul intact

Vara se apropie, iar tot mai multe doamne și domnișoare se gândesc cum să facă să se bronzeze cât mai repede și mai frumos, dar și cum să mențină bronzul pe timpul iernii. Având în vedere că celulele pielii se reînnoiesc o dată la patru săptămâni, bronzul va dispărea destul de rapid. Există, însă, câteva lucruri de care să ții cont pentru a-l menține cât mai mult.

  • Evită cremele exfoliante

Dacă ai respectat regulile în ceea ce privește expunerea la soare corectă, atunci ai șanse mari să îți păstrezi bronzul o perioadă îndelungată. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este să nu folosești săpun sau creme exfoliante atunci când faci duș. Poți opta pentru loțiuni de curățare delicată sau geluri de duș cu PH neutru.

  • Folosește creme hidratante după fiecare duș

După fiecare duș, aplica un stat subțire de cremă de corp hidratantă pentru a ajuta la menținerea nivelului optim de colagen al pielii. Așa vei reuși să păstrezi mai mult timp și aspectul bronzului.

trucuri pentru mentinerea bronzului
Trucuri pentru menținerea bronzului. Sursă: Fotografie generată de AI
  • Bea apă

Folosirea cremelor hidratante nu este suficientă. Trebuie neapărat să consumi zilnic și cel puțin 2 litri de apă.

  • Aplică autobronzant

Pe pielea curată și hidratată poți aplica autobronzant și astfel să păstrezi culoarea ciocolatie a pielii mai mult timp.

  • Consumă alimente bogate în vitamine

Alimentația are și ea un rol destul de important în menținerea bronzului. Alege să mănânci alimente bogate în vitamine și în betacaroten, un pigment natural extrem de benefic pentru sănătate.

Ce să nu faci ca să îți menții bronzul?

În ultima perioadă, pilulele pentru bronzat și programarea la solar au devenit o adevărată modă. Acestea nu reprezintă cele mai bune idei, mai ales că acele pilule conțin un conținut ridicat de betacaroten și vitamina A, iar acestea dau o nuanță gălbuie pielii.