Tu știai că există o multitudine de alimente care ajută memoria? Iată top 15 de produse care te vor ajuta să reții mult mai bine informațiile, mai ales dacă vei susține un test important, fie un examen.
De exemplu, unele alimente, cum ar fi fructele, legumele, ierburile și condimentele conțin compuși vegetali care ajută la protejarea creierului.
Ce alimente care ajută memoria?
Este foarte important să ne menținem creierul sănătos, care să aibă capacitatea de a reacționa atât pe termen mediu, cât și lung. Printre cele mai bune alimente se numără:
1. Fructele de pădure. În special afinele proprietăți de îmbunătățire a memoriei datorită flavonoidelor vegetale, cunoscute sub numele de antociani. Se pare că aceste efecte pot îmbunătăți memoria și procesele cognitive, indiferent de vârsta noastră, scrie BBC Good Food. Dacă nu le puteți consuma simple, recomandarea ar fi să le includeți în mâncare.
2. Nucile sunt ideale pentru memorie. Specialiștii recomandă consumul regulat al unui pumn mic de nuci. Ele sunt bune pentru inimă și favorizează circulația sângelui. Numeroase studii au demonstrat cele menționate, asta după ce participanții au avut o stare generală mai bună.
De asemenea, nucile sunt o sursă deosebit de bună de acizi grași omega-3 benefici.
3. Ouăle sunt și ele ideale, mai ales pentru micul dejun.
4. Ciocolata neagră este un alt aliment bun pentru memorie. Ea pare să îmbunătățească fluxul sanguin, inclusiv cel către creier, mai scrie sursa citată mai sus. Beneficiile ar putea fi văzute la 2 ore după consum.
5. Ceaiul verde are și el proprietăți uimitoare. El este bogat în compuși vegetali care au un efect antioxidant protector asupra creierului.
6. Cafeaua ajută și ea memoria și concentrarea.
7. Semințele de dovleac sunt perfecte dacă doriți să aveți o memorie îmbunătățită. Ele sunt bogate în zinc și în vitamina B
8. Rozmarinul este un ingredient minune cu numeroase beneficii.
9. Citricele sunt bogate în nutrienți și vitamine, așadar ajută printre altele și memoria. La fel ca fructele de pădure, citricele, cum ar fi portocalele și grepfrutul, sunt bogate în flavonoide, inclusiv hesperidină, naringină, quercetină și rutină, conform Health Line.
10. Avocado este și el un aliment care ar trebui introdus în rutina noastră. Acestea pot contribui, de asemenea, la stimularea funcției cerebrale.
Turmericul, ingredientul minune
11. Peștele este și el extrem de sănătos. El conține omega-3 și vitamine precum B12 și Selenium. Un studiu efectuat pe 76 de adulți japonezi a stabilit o legătură între un consum mai mare de pește și o mai bună performanță a memoriei și o mai bună sănătate a creierului, menționează sursa citată.
12. Sfecla roșie ajută foarte mult, mai precis prin comunicarea corectă a celulelor nervoase. Ea poate fi mâncată atât fiartă, cât și sub formă de suc.
13. Legumele verzi, portocalii și roșii
14. Turmericul, ingredientul care conține curcumina, ajută și el memoria. El ameliorează depresia și poate ajuta la eliminarea plăcilor amiloide care apar în cazul bolii Alzheimer.
15. Broccoliul este și el foarte bun, mai ales că este foarte bogat în vitamina K.