În majoritatea orașelor din România circulă legende urbane care au îngrozit toți localnicii de-a lungul timpului și care sunt departe de a înceta. Săpunul făcut din grăsime umană, clădiri bântuite de spiritele copiilor orfani, lăcașe vizitate de fantome și liliecii-vampiri sunt doar câteva exemple din cele mai cunoscute povești. Iată care sunt cele mai înfiorătoare legende urbane din țara noastră.

Cele mai înfiorătoare legende urbane din România

Dacă vorbim de povești înfiorătoare, românii sunt foarte cunoscuți pentru obiceiul de a băga spaima în cei care le traversează meleagurile. Ei bine, chiar dacă sunt sau nu adevărate aceste legende, turiștii sunt extrem de dorinți să deslușească misterul din spatele lor. Mai multe județe din țara noastră sunt asociate cu aceste legende urbane îngrozitoare. Iată care sunt cele care se află în top 10!

1. Bacău

Localnicii au transmis din tată în fiu povestea evreilor exterminați de nemți din grăsimea cărora s-a făcut săpun. Se pare că aceștia ar fi fost extrași din locurile de veci, iar mai apoi acolo s-au pus calupi întregi de săpun făcut din grăsimea lor.

Ba chiar mai mult, evreii erau obligați să se spele cu săpunul fabricat din corpurile fraților lor. Această poveste datează de pe vremea celui de-al doilea Război Mondial.

2. Călărași

Se spune că după lăsat serii, copiii care rămâneau la locurile de joacă și nu se întorceau acasă erau răpiți de persoane care se deplasau cu mașini negre, înmatriculare în București.

Copiii dispăruți erau folosiți pentru traficul de organe, iar legenda spune că sufletele lor rămâneau să bântuie locurile natale.

3. Bistrița

Acest oraș a devenit extrem de cunoscut după ce localnicii au susținut că acolo se afla o anaconda uriașă. Se pare că aceasta ar fi scăpat din mașina unui circ care trecea prin zonă și în doar câteva zile a ajuns de la 7 metri la nu mai puțin de 15 metri.

4. Vaslui

Povestea sinistră a orașului Vaslui pornește din locul în care a fost ridicată biserica „Sf. Voievozi Mihai și Gavril”. Cunoscut sub numele de „Dealul Spânzuraților”, legenda urbană spune că sub temelia lăcașului sfânt se află numeroși oameni care au fost condamnați la moarte și îngropați acolo. Alți localnici susțin, totuși, că acolo erau beciurile de tortură.

5. Alba

Scheletul „simpatic” de la Muzeul Științe Naturale Aiud are o poveste de-a dreptul cutremurătoare în spate. Se pare că acest schelet aparține lui nea Costică,  un fost paznic al Colegiului „Gabriel Bethlem”, clădire în care funcționează acum muzeul.

Se spune că paznicul și-ar fi donat colegiului rămășitele umane și și-a exprimat dorința ca oasele lui să rămână generațiilor viitoare  drept material didactic.

castelul corvinilor hunedoara
Castelul Corvinilor din Hunedoara. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

6. Iași

Gavril Buzatu, ultimul călău al Moldovei nu-și găsește liniștea nici după moarte. Se pare că fostul conac boieresc în care acesta a locuit a adunat în jurul lui mai multe povești despre fantome și strigoi, despre care se spune că ar fi sufletele celor uciși de nemilosul călău.

7. Alexandria

Ruinele unui conac vechi aflat pe șoseaua de centură a Alexandriei dau fiori localnicilor. Potrivit legendei prezentate de historia.ro, se pare că locația ar fi bântuită de fantome și că în interior se întâmplă chestii înfiorătoare.

Pe toți pereții, de la un capăt la celălalt sunt scris cuvinte menite să alimenteze spaima oamenilor: „moarte” și „Satan rege”.

8. București

Legenda înspăimântătoare asociată cu Capitala României pleacă de pe strada Franceză, unde într-o casă au fost ținuți nemâncați până la epuizare sute de copii orfani.

Chiar și în ziua se astăzi se spune că strigătele lor se aud după miezul nopții. Povestea spune că imobilul este bântuit de aproximativ  203 copii.

9. Hunedoara

Castelul Corvinilor este renumit pentru poveștile cu liliecii-vampiri care atacă gâtul vizitatorilor rătăciți în castel. Localnicii susțin că turiștii trebuie să se ferească să ajungă la castel noaptea din cauza acestui lucru, dar și pentru că locul ar fi și bântuit de spirite malefice.

10. Baia Mare

În anii 80 au existat mai multe răpiri și crime neelucidate, astfel că toate au fost pune pe seara „Îngerilor negri”, o organizație secretă specializată în răpirea copiilor și în crime.

Potrivit legendei, aceștia îi răpeau pe copii pentru a-i transforma în adepții grupului. În ciuda numeroaselor zvonuri, nu există nicio dovadă a existenței acestui grup.