De cele mai multe ori, percepem Soarele ca fiind un bulgăre mut și fierbinte, tocmai pentru că sunetul pe care el îl emană nu poate călători prin spațiu cosmic. Sunetul pe care acesta îl produce este de-a dreptul înfiorător.

Cum ar suna Soarele dacă l-am auzi pe Pământ? 

Soarele este perceput, de majoritatea oamenilor, ca fiind steaua care ne oferă lumină și căldură zi de zi, el fiind în esență o reacție de fuziune nucleară. Mulți nu se gândesc la faptul că și astrul zilei ar putea avea „un glas”, tocmai pentru că acesta nu străbate spațiul cosmic și noi nu îl putem auzi.

În 2015, un specialist în fizica solară de Departamentul de Studii Spațiale al Institutului de Cercetare Southwest, Craig DeForest a dezvăluit, într-o postare pe Reddit, cum ar suna Soarele dacă l-am auzi de pe Pământ. Acesta a explicat că astrul zilei ar emite un zgomot de aproximativ 100 de decibeli, astfel că s-ar auzi la fel de tare ca un concert rock în boxe, dacă cineva ar sta lângă ele, potrivit astronomy.com.

„Soarele este extrem de zgomotos. Bine că sunetul nu călătorește prin spațiu, nu?”, a spus omul de știință.

cum ar suna soarele de pe pamant
Ce sunete scoate Soarele? Sursă: Fotografie generată de DALLE-E

Soarele emană sunete complexe

„Valurile” de sunete emise de soare sunt un tipar complex, care sunt asemănătoare unui clopot. Pentru a le putea face auzite, oamenii de știință măresc viteza lor de redare de zeci de mii de ori. Aceștia comprimă săptămâni întregi în doar câteva secunde. Sunetul care reiese din cercetările acestora este de-a dreptul înfricoșător, însă paradoxal are și un efect de calmare.

„Sunetul original nefiltrat de instrumente este mult mai cacofonic, iar pentru urechea noastră ar suna mai puțin ca rezonanța unui sunet și mai mult ca un zgomot”, a mai explicat Dr DeForest, în postarea sa.