Află cele mai bune sfaturi pentru a pregăti cea mai bună cafea turcească! Mulți o adoră și merg chiar până în Turcia pentru a o degusta. Gustul său este unul extrem de aromat și gustos.

Trucuri pentru cea mai bună cafea turcească. Tu știai de ele?

Specialiștii spun că în primul rând pentru a obține o cafea de calitate trebuie să măsori apa cu ceașca în care vei pune băutura, scrie Fanatik. Mai mult, odată cu apa trebuie să puneți și zahărul, deoarece așa gustul va fi unul mult mai pregnant. În acest fel, cafeaua va elibera cofeina pe care o are, iar tot zahărul va forma și acea spumă pe care mulți o adoră.

Imagine reprezentativă pentru o cafea turcească. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Și cafeaua trebuie să fie una de înaltă calitate, asta dacă vreți să fie ceva la standarde înalte. Nu uitați nici că focul trebuie să fie unul mic, fie chiar puteți pregăti totul pe plită. Țineți minte, nu se amestecă niciodată în timpul sau după preparare.

„Rețetă excelentă cu toate sfaturile și trucurile de care aveți nevoie pentru a perfecționa arta cafelei turcești. Singura parte dificilă este să ai răbdare! Rezistă impulsului de a amesteca și de a da căldura mai tare și te vei alege cu o ceașcă de cafea bogată și delicioasă”, a spus Bahareh Niati pentru The Spruce Eats.

La final, puteți adăuga și lapte, în funcție de preferințe. Mulți o beau simplă, chiar și fără zahăr pentru a se bucura de savoare. Totodată, pentru o notă condimentată, adăugați o păstaie întreagă de cardamom verde sau de cardamom măcinat.

Dacă vă întrebați cât de tare este, ei bine, o ceașcă de cafea turcească conține aproximativ 50 de miligrame de cofeină, în timp ce aceeași cantitate de espresso poate varia de la 58 la 185 de miligrame de cofeină, mai scrie sursa citată mai sus.

Experții recomandă consumul de cafea, însă cu moderație, pentru a nu avea probleme de sănătate.