Iată cele mai bune trucuri de împachetat haine! De multe ori nu ne descurcăm să împăturim hainele în cel mai frumos mod posibil, însă acest articol s-ar putea să vă vină în ajutor. S-ar putea ca la final să fiți niște experți în organizare!

Top trucuri de împachetat haine

Cămășile sunt cele mai greu de împăturit, adesea ele alunecând de pe umerașe, fie șifonându-se foarte rapid.

Cu ajutorul acestei tehnici, majoritatea oamenilor reușesc să-și împacheteze tricourile și cămășile, atât în varianta cu mânecă lungă, cât și în cea cu mânecă scurtă, potrivit Apartment Therapy. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos:

1. Începeți cu tricoul cu fața în jos pe o suprafață plană.
2. Netezește cu mâinile orice cută, astfel încât să nu se strângă nimic.
3. Îndoiți o parte a cămășii cam la o treime din lungime, aducând mânecile cu ea. Faceți același lucru cu cealaltă parte. Ar trebui să aveți acum un dreptunghi lung. Dacă aveți un tricou cu mânecă lungă, pliați brațul în sus la cot și așezați-l plat în perimetrul dreptunghiului.
4. Luați jumătatea de jos a tricoului și pliați-o în jumătate, astfel încât tivul să se întâlnească cu gulerul.
5. Pliați din nou în jumătate sau în treimi.

trucuri de impachetat haine
Trucuri simple de împachetat haine. Sursă: Fotografie generată de AI

Împăturește tricoul ca un expert

Acest truc ar putea părea simplu, mai ales că de tot ce aveți nevoie este de o revistă sau o carte. Mai întâi așezați tricoul cu fața în jos pe o suprafață și neteziți cutele cu mâinile. Apoi luați o revistă curată, o carte sau un dosar și așezați-l pe tricou între cele două mâneci.

Îndoiți o parte a cămășii la fel ca în metoda anterioară, dar folosiți partea revistei sau a dosarului ca suport pentru a le păstra îngrijite.

Faceți același lucru cu cealaltă parte.  Luați jumătatea de jos a cămășii și împăturiți-o în jumătate, astfel încât tivul să se întâlnească cu gulerul, apoi scoateți revista sau dosarul.

Hainele împachetate în dulap

O altă metodă este cea în care hainele pot fi așezate pe rafturi, fie într-un sertar. Începeți cu cămașa cu fața în jos pe o suprafață plană. Următorul pas este netezirea și plierea unei părți a cămășii cam la o treime din lungime, aducând mânecile cu ea. După ce ați făcut același lucru și cu partea cealaltă ar trebui să obțineți un dreptunghi lung.

Îndoiți cămașa în jumătate, de sus în jos, dar lăsați un spațiu de câțiva centimetri între guler și tiv. Luați partea pe care tocmai ați împăturit-o și pliați-o peste o treime din articol, apoi împăturiți-o din nou. Așezați cămașa peste lângă altele din sertar, mai spune sursa citată mai sus.