Iată cine este prima femeie care va merge pe Lună! În anul 2025 va primi acest titlu, dacă misiunea va fi dusă la bun sfârșit.

Ce a reușit să facă până acum prima femeie care va merge pe Lună?

Christina Hammock Koch este un astronaut NASA, în vârstă de 45 de ani. Ea a fost selectată ca astronaut NASA în anul 2013 și a servit ca inginer de zbor pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru Expedițiile 59, 60 și 61, potrivit Brussels Times.

Până acum, acesta a stabilit un record pentru cel mai lung zbor spațial efectuat de o singură femeie, respectiv 328 de zile în spațiu, alături de Jessica Meir.

prima femeie care va ajunge pe Luna
Christina Hammock Koch, prima femeie care ar putea ajunge pe Lună. Sursă foto: NASA

„Pentru prima dată în mai bine de 50 de ani, aceste persoane – echipajul Artemis II – vor fi primii oameni care vor zbura în apropierea Lunii. Printre membrii echipajului se numără prima femeie, prima persoană de culoare și primul canadian care participă la o misiune lunară, iar toți cei patru astronauți vor reprezenta tot ce este mai bun în umanitate, pe măsură ce vor explora în beneficiul tuturor”, a declarat directorul Vanessa Wyche, conform NASA.

Despre Chrisina Koch se mai știe că s-a născut în Grand Rapids, Michigan și a crescut în Jacksonville, Carolina de Nord, încă de mică fiind pasionată de tot ce ține de astrologie. De aceea, la un moment dat a lucrat în Laboratorul de astrofizică a energiilor înalte la instrumente pentru mai multe misiuni științifice spațiale, dar și la Stația Amundsen-Scott de la Polul Sud și la Stația Palmer.

În curând, ea alături de alți 3 astronauți vor pleca pe Lună, data lansării fiind noiembrie 2024.

„Somnul în spațiu este unul dintre cele mai odihnitoare pe care le-am avut vreodată – niciodată nu e prea cald sau prea rece. Pur și simplu plutesc în poziția naturală a corpului meu”, a spus ea potrivit roundupreads.jsc.nasa.gov.

Așadar, extrem de curajoasă, Christina va duce la bun sfârșit proiectul acesta, și cu siguranță că nu se va opri doar aici.