Mulți poate nu știu, însă vor afla din acest articol de ce nu e bine să dormi cu crini în cameră. Aceștia sunt foarte parfumați, mireasma putând fi toxică.

De ce nu e bine să dormi cu crini în încăpere? Curiozități despre aceste plante

Există foarte multe specii de crini, cu toate fiind spectaculoase, însă aceștia ascund un detaliu. Mai precis, ei sunt foarte periculoși, mai ales pentru copii și animalele de companie, scrie Unica. Chiar și o bucățică mică ar putea fi fatală. Momentan, nu există încă antidoturi specifice pentru otrăvirea cu crin, însă animalele trebuie duse imediat la veterinar dacă observați ceva în neregulă cu ele.

Imagine reprezentativă pentru o vază de crini. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

De multe ori chiar, parfumul provoacă amețeală și dureri de cap, datorită toxinelor. Aceștia consumă mult oxigen, deci ar trebui să-i scoateți din dormitor, și să-i puneți într-o încăpere care va trebui și ea la rândul ei să fie foarte bine aerisită.

Foarte mulți sunt alergici la crini, în timp ce unii chiar îi adoră. De obicei, în biserici este preferată această floare pentru tot felul de aranjamente pentru sărbători importante. Mai mult, s-a demonstrat că crinii elimină formaldehida din aer, o substanță chimică organică care provoacă iritarea ochilor și a gâtului, potrivit mylilylife.com.

Cu toate astea, în China, bulbii de crin de Brown, crin regal, crin tigru și crin japonez sunt folosiți în bucătărie.

Alte flori care nu ar trebui păstrate în camera de dormit sunt zambilele, narcisele, liliacul fie tuberozele.

Ce plante poți păstra în dormitorul tău?

În acest context, printre plantele pe care ar trebui să le alegi pentru camera ta ar fi unele cu un miros subtil sau chiar inexistent. Printre acestea se numără: lavanda, Planta șarpe sau limba soacrei așa cum se mai numește, aloe vera sau crinul păcii.