Voi știați de ce scările rulante au perii pe lateral? Cu siguranță, această întrebare a stat pe buzele multor persoane de-a lungul timpului. Ei bine, noi suntem aici pentru a vă oferi răspunsul pe care îl așteptați. Motivul este unul la care nu v-ați fi așteptat și este de-a dreptul înfricoșător.

Știați de ce scările rulante au perii pe lateral?

Scările rulate sunt tot mai întâlnite în centre comerciale sau în magazine. Deși acestea pot reprezenta un pericol pentru mulți copii, ele nu au rănit pe nimeni atât de grav cum se prezintă prin filme de groază sau prin diferite povești.

Cu toții știm că aceste scări au atașate pe lateral niște perii. Multe persoane au crezut, de-a lungul anilor, că acelea au rolul de a-ți curăța pantofii dacă sunt murdari, însă motivul este cu totul și cu totul altul. Ele mai sunt numite și „perii de siguranță” și chiar acesta este motivul pentru care sunt amplasate acolo, să ofere siguranță. Dacă aceste perii nu ar exista, hainele tale s-ar putea prinde între scară și balustradă și așa ar avea loc foarte multe incidente nefericite. Periile sunt o caracteristică de siguranță și ajută la prevenirea accidentelor prin simpla lor prezență.

scari rulante, perii, motive
Scări rulante Sursă: fotografie generată de DALL-E

Un internaut a clarificat, pe contul lui de TikTok întreaga situație și a explicat cu lux de amănunte care este rolul periilor de pe lateralul scărilor rulante.

„Unul dintre cele mai mari motive pentru accidentările pe scările rulante este că oamenii își blochează hainele și gențile în ele când stau prea aproape de părțile laterale”, a dezvăluit un internaut.

Conform standardului britanic și european BS EN115-1:1995, există niște cerințe clare de montare a scărilor rulante și a periilor ce vin în ajutorul lor. Prin aceste standarde, se reduce riscul de blocare a hainelor sau a genților în scările rulate și astfel este redus și riscul de accidente nefericite.