Tu știi care este cea mai frumoasă destinație secretă din Europa? Se află în Spania și tot mai mulți sunt atrași de frumusețea lui. Are peisaje încântătoare, așadar merită să ajungeți măcar o dată în viață aici, singuri, fie împreună cu familia.

Cel mai bine ar fi să veniți aici vara, dacă vă place să vă relaxați la soare, însă și primăvara timpul este excelent pentru plimbări.

Curiozități despre cea mai frumoasă destinație secretă din Europa

Este despre Villajoyosa, orașul care se află pe primul loc pe lista întocmită de European Best Destinations, scrie Time Out. El se află între Alicante și Benidorm și deși este micuț, ascunde numeroase comori.

De asemenea, pe locul 2 în top se află, Ares del Maestre, din Spania, iar pe locul al 3-lea se află Primošten, din Croația.

Villajoyosa are o atmosferă foarte frumoasă, mai ales că vă puteți plimba în voie cât e ziua de lungă. Aici veți găsi tot felul de căsuțe colorate, dar și priveliști către mare.  Una dintre cele mai frumoase plaje de aici este „Playa Centro”, însă și „Playa del Torres” este superbă, notează Quadratia.

Imagine reprezentativă pentru Villajoyosa. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Muzeul Chocolate Valor va trebui și el adăugat pe listă, pentru o experiență inedită. Și portul oferă un spectacol uimitor, mai ales la răsărit și apus. Curajoșii pot face chiar și scubadiving pentru a vedea o navă romană naufragiată.

Desigur, nu uitați să gustați și din preparatele locale, deoarece cu siguranță veți fi surprinși. Pe primul loc în preferințele turiștilor se află desigur peștele, dar și fructele de mare. Pebrereta este un alt preparat specific regiunii.

Topul celor mai frumoase destinații din Europa

  1. Villajoyosa, Spania
  2. Ares del Maestre, Spania
  3. Primosten, Croatia
  4. Bokodi, Ungaria
  5. Naantali, Finlanda
  6. Bour
  7. Blavand, Danemarca
  8. Ulm, Germania
  9. Aljezur, Portugalia
  10. Dartlo, Georgia
  11. Castro Urdiales, Spania
  12. Landmannalauga
  13. Cicmany, Slovacia
  14. Pico Island
  15. Pont-en-Royans, Franța
  16. Wuppertal, Germania
  17. Le Puy en Velay, Franța
  18. Staithes, Anglia.