Poate sunt foarte multe lucruri pe care le crezi despre Biblie, dar, din păcate, din acest articol vei afla că sunt și complet neadevărate. Unii nici măcar nu au citit-o și sunt convinși că lucrurile așa au stat, însă atunci când o citesc viziunea lor se schimbă total.

Desigur, procesul nu este deloc unul simplu, deoarece pe alocuri Biblia este foarte greu de descifrat.

10 lucruri pe care le crezi despre Biblie și sunt false

Mai jos vei regăsi câteva idei despre care puteai jura că se regăsesc în această carte sfântă. Astăzi, o parte din manuscris este păstrată la British Museum din Londra iar), restul se află la Biblioteca Națională din Leipzig, din Germania, în Rusia și la Mănăstirea „Sfânta Ecaterina” de pe Muntele Sinai.

1. Adam și Eva au fost expulzați din Eden nu pentru că au mâncat fructul interzis din pomul cunoașterii binelui și răului, ci pentru a-i împiedica să mănânce din pomul vieții, scrie List Verse.

2. Iona nu a fost de fapt mâncat de o balenă, ci de un pește uriaș, care nu se știe neapărat ce este.

3. Mulți cred că la Bethlehem au fost 3 magi, însă în Biblie nu scrie decât că au existat trei daruri și mai mulți magi (Matei 2:1-12), potrivit Lifeway Research.

4. Iubiți păcătosul. Urați păcatul.

În realitate, atât iubirea păcătoșilor, cât și ura față de păcat sunt biblice (Matei 5:43-44, Psalmul 97:10).

Imagine reprezentativă pentru Biblie. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

5. Mulți cred că doar Iisus Hristos a fost cel care a revenit la viață. Scrierile arată însă că trupurile multor oameni sfinți care muriseră au fost înviate, însă nu este specificată clar identitatea lor.

6. „… pământul rămâne pentru totdeauna”. La un moment dat în Biblie apare această afirmație, însă mai apoi apare și contradicția – Eclesiastul 1:4 „… elementele se vor topi cu o căldură arzătoare, pământul și lucrările care sunt în el vor arde.” – 2Petru 3:10

7. Păsările au fost create înainte ca omul să fie creat. Acest lucru a fost mai apoi contrazis, scriindu-se că omul a fost creat înainte.

8. Contradicții legate de momentul când a fost descoperit pentru prima dată mormântul gol de către Maria Magdalena. Conform lui Marcu 16:2, mormântul a fost găsit după răsăritul soarelui, însă Ioan 20:1 spune că era încă întuneric.

9. Biblia nu condamnă consumul de alcool, mai ales că Dumnezeu a transformat apa în vin.

10.Fecioara Maria nu este descrisă în Biblie ca fiind însoțită de un măgar până la Bethlehem .