Află din acest articol ce salarii au angajații din școlile și grădinițele private! Banii nu sunt deloc puțini, iar angajările continuă, fiind aproximativ 700 de posturi disponibile, notează Agerpres. Mai exact, se caută educator, învăţător, profesor de limbi străine sau asistent medical. Desigur, experiența este obligatorie, dacă vă doriți să aplicați pentru un astfel de job la privat.

Ce salarii au angajații din școlile și grădinițele private? Ești curios să afli?

Ei bine, un educator care lucrează într-o grădiniţă privată din Bucureşti poate primi între 4.000 şi 5.000 de lei pe lună, iar un asistent educator are un salariu cuprins între 3.500 şi 4.000 de lei, potrivit sursei menționate mai sus.

Imagine reprezentativă pentru un profesor. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

La început un învăţător ia aproximativ 4.000 de lei pe lună, însă un profesor din ciclul gimnazial câştigă între 5.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime, dar şi de specializare, scrie Antena 3 CNN.

„Un profesor cu studii superioare de lungă durată, gradul didactic I și peste 25 de ani vechime, cu sporul de suprasolicitare neuropsihică și dirigenție, va avea un venit mediu brut în luna iunie de 11.845 lei, în timp ce un director va ajunge la un salariu brut de 12.533 lei, care include sporul de suprasolicitare neuropsihică”, a spus Ligia Deca, imediat după ședința în care a fost aprobat  proiectul de ordonanță de urgență pentru unele măsuri privind salarizarea personalului din învățământ, conform Edupedu.

Ce au obținut profesorii sunt proteste?

Creșterea a fost de la 5398 lei la 6446 lei în luna ianuarie 2024, asta după ce dascălii au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

”Mă bate gândul să predau într-o școală privată. În urma discuțiilor cu ei, salariul de început, pentru care ar urma să semnez, este de 14.500 lei brut, pe un program luni-joi 8-17, cu o masă inclusă și transport asigurat. Îmi e teamă de schimbare, așa că apelez la experiențele colegilor care mă pot sfătui dacă este sau nu convenabil mediul privat”, a scris un utilizator al unui grup de pe Facebook, potrivit News Week.

În învățământul preuniversitar, profesorii iau și mai mulți bani. Spre exemplu, în luna iunie 2024, salariul de bază pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic I este de 10.232 lei.