Povestea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu a șocat o întreagă Românie, și nu numai, asta după ce Monstrul din Caracal a fost acuzat de omor calificat, trafic de persoane, dar și alte infracțiuni. Deja s-au împlinit 5 ani de când cele 2 tinere nu s-au mai întors acasă și de când familiile lor sunt disperate de dor.

Gheorghe Dincă va sta pe viață închis, chiar dacă susține în continuare că el este nevinovat.

Ce a făcut Monstrul din Caracal cu fetele?

Totul ar fi început pe data de 14 iulie 2019, atunci când Alexandra Măceșanu, în vârstă de doar 15 ani nu a mai revenit acasă. Următoarea zi, chiar ea a sunat la 112, acolo unde le-a spus agenților că a fost răpită, iar mai apoi dusă într-o casă în Caracal, scrie Europa Liberă. După 24 de ore în care polițiștii nu au putut intra în casa bărbatului din cauza lipsei unui mandat, au fost găsite lucruri îngrozitoare în curtea acestuia.

Imagine cu Gheorghe Dincă. „Sursă: Captură ecran Youtube”

Cenușa este unul dintre semnele că Alexandra fusese incinerată. De asemenea, pe 27 iulie Gheorghe Dincă a mărturisit că a omorât-o şi pe Luiza, dar mai apoi și-a schimbat declarația, spunând că alte persoane au făcut-o.

În anul 2023, Monstrul și-a schimbat din nou discursul, declarând din spatele gratiilor că de fapt adolescentele sunt în viață.

„Păi am scris pe hârtie, întrebați-o pe doamna Hăineală, pe doamna procuror Hăineală, că mi-a interzis, a zis nu mai scrie. Sunt în Turcia, duse de acel netrebnic”,  a spus Gheorghe Dincă, potrivit România TV.

Bunicul Luizei ar fi presimțit ceva rău

În tot acest timp, rudele victimelor au trăit un calvar, așteptând orice semn, orice detaliu important care să îi aline. De curând, bunicul Luizei a spus că a avut chiar și o premoniție legată de ziua dispariției nepoatei sale.

”Când a dispărut, pe 14, am avut o premoniție. Când am venit de la pescuit, îmi spunea ceva că s-a întâmplat ceva. Prima grijă când am intrat în curte, am întrebat de Luiza. Aici e problema. E Dincă vinovat? Atunci DIICOT să vină cu dovezi”, a spus acesta într-o emisiune TV, conform Stirile Kanal D.

Mai mult, bărbatul e nesigur în privința vinovăției lui Gheorghe Dincă, mărturisind că nu sunt dovezi concrete.