Destinația pe care turiștii au luat-o cu asalt se află chiar în Europa! Anul acesta, Grecia, Bulgaria și Turcia au rămas și ele în topul preferințelor în materie de vacanțe, însă printre ale a mai apărut una. Acolo veți aparte de o experiențe inedite. Desigur, puteți să vă luați și copiii, deoarece sigur nu se vor plictisi.

Destinația pe care turiștii au luat-o cu asalt. Obiectivele turistice te vor impresiona

Pe lângă faptul că prețurile sunt mai mici ca în multe alte destinații, chiar și decât în România, veți putea să vă bucurați de liniște, soare, dar și de o apă turcoaz cu rar ați mai văzut. Albania are ceva de oferit tuturor celor care aleg să o viziteze. Un meniu la un restaurant costă 170 de lei, cu 70 de lei mai puțin decât în Constanța, potrivit Fanatik. Berea nu e nici ea scumpă, ea costând 10 lei. Și cazarea este avantajoasă, mai ales dacă vă rezervați ceva din timp.

Imagine reprezentativă pentru Albania. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Spre exemplu, în septembrie, 2 nopți de cazare pentru 2 persoane la un hotel de 3 stele, costă 34 €. Desigur, și la bitele de avion trebuie să vă gândiți din timp, dacă doriți să beneficiați de prețuri mai mici. Printre cele mai frumoase plaje din Albania se numără Ksamil, Himarë, Dhërmi, Gjipe și Borsh.

Mai mult, trebuie să încercați și o serie de activități interesante. Printre ele se regăsesc: scuba diving, trekking-ul,  off-roud-ul, cățărările, plimbările cu paddle-urile și ski-ul în timpul iernii. Un lucru extrem de bun este că în martie 2025, va fi deschis și noul aeroport Vlora, el fiind situat la 30 de minute de mers cu mașina de plajele de top, scrie TravelNews.

Ca și obiective, puteți merge la Butrint National Park, să urcați pe Muntele Dajti cu cea mai lungă telecabină din Balcani, fie să mergeți la Krüje Castle. Dacă iubiți natura, puteți face o excursie la Ochiul Albastru, o cascadă impresionantă.

Nu uitați, cea mai bună perioadă de a vizita Albania este din aprilie până în iunie și din septembrie până în octombrie.