Iată care sunt cele mai periculoase locuri de muncă din lume! Foarte mulți oameni trec zilnic prin aceste greutăți, din dorința de a avea un trai decent. Aceștia trebuie să facă față înălțimilor foarte mari, vremii, fie sunt expuși unor condiții vătămătoare. Tu ai încerca unul dintre aceste meserii?

Top cele mai periculoase locuri de muncă din lume

1. Lucrători în domeniul exploatării forestiere – Acest job este unul dintre cele mai periculoase ocupații la nivel mondial, notează TapRoot. Aici accidentele pot fi extrem de dese, deoarece copacii pot cădea pe muncitori. De asemenea, accidente pot fi și cu utilajele, fie din cauza condițiilor meteo, fie din cauza neatenției. Cel puțin în SUA, aceasta este cea mai mortală meserie.

2. Piloții de aeronave și inginerii de zbor – Și ei sunt extrem de expuși la accidente, chiar dacă se spune că avioanele sunt de fapt cele mai sigure mijloace de transport. Adesea ei se confruntă cu fel și fel de defecțiuni, dar și cu situații imprevizibile, pe care trebuie neapărat să le gestioneze cu calm, deoarece în joc este viața a sute de persoane de la bordul aeronavelor. Conform Organizației Internaționale a Muncii (OIM), rata mortalității pentru piloții de aeronave și inginerii de zbor este de aproximativ 58,4 decese la 100 000 de lucrători, mai scrie sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru un pilot. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

3. Lucrătorii în construcții – Acest job se află și el pe lista celor mai periculoase meserii, tot din cauza accidentelor care pot apărea. E nevoie de doar un pas greșit pentru ca totul să se transforme într-o tragedie, conform Invictus Law.

Munca poate fi periculoasă și pentru colectorii de deșeuri și materiale reciclabile, pentru muncitorii în structuri de fier și oțel, pentru șoferii de camion, fie pentru lucrătorii în domeniul pescuitului și vânătorii. Mai mult, operatorii de utilaje miniere subterane au sarcini extrem de dificile de făcut zilnic. Fermierii și lucrătorii din agricultură nu au nici ei o muncă ușoară, mai ales că sunt nevoiți să facă față căldurii extreme pe perioada verii.