Viena este un oraș demn de apreciat atât pentru frumusețea sa, cât și pentru resursele sale. Voi știați că în Viena există fântâni cu apă potabilă peste tot pe stradă? Locuitorii se pot bucura de apă rece, gratuită, în orice moment al zilei.

Știați că în Viena există fântâni cu apă potabilă peste tot pe stradă?

Viena, capitala Austriei este recunoscută pentru faptul că are o apă extraordinar de bună, perfectă pentru consum. Astfel, autoritățile au decis să profite cumva de acest lucru. Cum? Ei bine, peste tot prin Viena există amplasate fântâni cu apă potabilă de unde oricine se poate servi, pe gratis. Da, pare greu de crezut, însă chiar așa este.

Atât localnicii, cât și turiștii se pot bucura de apă rece, potabilă în orice moment al zilei. În oraș sunt amplasate în jur de 1.300 de fântâni care sunt cruciale în zilele călduroase de vară.

Locuitorii Vienei sunt extrem de norocoși pentru că și apa de la robinet este extrem de bună de băut. Da, capitala Austriei primește apă direct din izvoare, iar acest lucru o face să fie orașul cu cea mai bună apă potabilă. Ce este demn de apreciat este că locuitorii nu au restricții la această apă și se pot bucura de ea din plin.

viena, apa potabila, fantani
Fântâni în Viena Sursă: fotografie generată de DALL-E

Nici în restaurante lucrurile nu stau diferit. Viena este una dintre țările unde la restaurante ești servit cu apă gratis, așa cum ar trebui să se facă peste tot. Ei bine, vei primi apă de la robinet, dar asta nu trebuie să te sperie pentru că este o apă foarte calitativă. Apa din Viena vine direct din munții Alpi și ajunge în capitală abia după 36 de ore. Aceasta nu trece prin nicio pompă și este livrată în conformitate cu cele mai stricte reglementări. Nu degeaba Viena este recunoscută ca fiind orașul cu cea mai bună apă potabilă.