Tu ai văzut imagini cu fenomenul ciudat din Chengdu, China, respectiv cei 7 sori? Acestea au făcut înconjurul internetului, cu toții fiiind fascinați de ceea ce s-a întâmplat. Totul a avut loc pe data de 18 august și a stârnit o grămadă de comentarii. Desigur, și specialiștii au venit cu lămuriri în acest sens. Ești curios să afli ce a cauzat totul?

De ce au apărut cei 7 sori pe cer?

Întregul spectacol, care a avut numeroși martori a durat aproximativ un minut și a fost vizibilă din mai multe unghiuri, notează NY Post. Inițial, s-a crezut că este vorba de un efect optic atmosferic, numit  Parelion sau halo solar. Ipotezele au fost imediat demontate, deoarece parhelionul apare atunci când este foarte frig, deoarece se datorează cristalelor de gheață prezente în atmosferă, potrivit The Journal.

În realitate însă ar fi vorba despre un efect optic, deoarece din punct de vedere fizic, distanța unghiulară dintre imagini este comparabilă cu înclinarea dintre cele 2 plăci de sticlă. Mai mult, înclinarea dintre cele două plăci de sticlă ar fi deci de 0,5°, foarte mică, dar suficientă pentru a crea efectul optic.

Imagine reprezentativă pentru fenomenul celor 7 sori. „Sursă: Captură video X”

Chiar dacă a fost clarificat totul, internauții au venit cu fel și fel de teorii, unele fiind extrem de amuzante.

„Am descoperit în sfârșit adevărul despre încălzirea globală”, a scris cineva.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni a câmpului magnetic care a făcut ca universurile paralele să se manifeste vizibil”, a mai scris altcineva.

Un altul a spus că ar fi vorba de o apocalipsă a sistemului sau doar o apocalipsă normală din cauza condițiilor oribile ale aerului.

Tot în China, mai precis în provincia Hainan a mai avut loc un fenomen unic, în luna iunie. Este vorba de un curcubeu dublu. Imaginile sunt de-a dreptul încântătoare.