Află ce obiect misterios a traversat România, duminică seara, 25 august! Totul a avut loc în jurul orei 21:00, când ”mingea de foc” a fost extrem de vizibilă pe cer.

Unde a fost văzut acest obiect misterios?

Lumina portocalie a fost văzută în Timișoara, Bumbești-Jiu, Craiova și Brașov, notează Libertatea. Cu toții au fost șocați de ceea ce au văzut, în mediul online apărând tot felul de imagini cu fenomenul ciudat.

„Mă plimbam prin parc, când mi-a atras atenția un obiect foarte mare și luminos, un fragment care era în cădere spre Pământ. Îmi era clar că nu era o stea căzătoare, pentru că era foarte mare. Mai întâi, l-am admirat, apoi am scos telefonul și am reușit să și filmez. Cred că a stat pe cer cam 30 de secunde”, a spus Daniel Vesa, pentru Opinia Timișoarei.

Imagine cu obiectul misterios văzut din Timișoara. „Sursă: Claudiu Tănăselia – Facebook”

Înainte de a intra în țara noastră, obiectul zburător a fost zărit și în Serbia, la Belgrad, dar și în Bulgaria și Kosovo.

Ce spun experții?

Clarificările au venit abia mai apoi de la fizicianul Claudiu Tănăselia care a spus că este vorba despre satelitul Starlink-1196, el fiind nefuncțional. Mai mult, el a reintrat necontrolat în atmosferă. Satelitul a fost lansat pe data de 29 ianuarie 2020.

„Deșeu orbital, observat în această seară deasupra Timișoarei, la ora locală 21.16 (aprox.), deplasare pe direcția NV spre SE. Au fost raportate observații similare și din alte orașe din România (Craiova, Brașov, Bumbești-Jiu), Bulgaria, Serbia, Kosovo”, a scris Claudiu Tănăselia, pe pagina sa de Facebook.

În fiecare an s-ar aduna tone întregi de deșeuri spațiale în jurul Pământului, ele fiind extrem de nocive pentru astronauți, dar și pentru sateliți și omenire, potrivit Live Science. De-a lungul timpului  NASA a transmis că aceste deșeuri spațiale pot fi la fel de mici ca o pată de vopsea sau la fel de mari ca o rachetă de lansare abandonată. Un eveniment neplăcut a avut loc recent din cauza acestor gunoaie. Mai exact, pe data de 27 iunie 2024, 9 astronauți s-au adăpostit într-o capsulă a echipajului andocată după ce un satelit rusesc s-a spart în peste 100 de bucăți.