Dacă nu ai ajuns până acum în Benidorm trebuie neapărat să o faci! Stațiunea de la malul Mării Mediteraneene este un adevărat Rai pentru împătimiții călătoriilor deoarece nu se vor plictisi aici. Mulți îl numesc și Benyork, deoarece în multe părți nici măcar nu se vorbește spaniola. Ai merge aici?

Locul are și o legendă pe care mulți o cred. Se spune că un bărbat îndrăgostit a smuls vârful muntelui din spatele orașului Benidorm și l-a aruncat în mare pentru a crea această insulă în mijlocul golfului.

Trucuri de călătorie pentru Benidorm

Desigur, cei mai mulți aleg să vină aici vara, pentru a se relaxa la soare, însă ideal ar fi să veniți și primăvara sau toamna. S-ar putea ca vremea să fie chiar una foarte bună pentru plimbări lungi. Anul trecut, destinația a înregistrat un total de 2 766 366 de călători,  o creștere de 3,8 % în comparație cu anul 2019, notează EuroWeekly.

Imagine reprezentativă pentru Benidorm. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Spre exemplu, pentru anul viitor, în luna iulie, un bilet dus-întors din București spre Alicante costă în jur de 500 de lei, conform site-urilor de specialitate. Dacă vă doriți să trândăviți la soare, plajele ideale sunt Playa de Levante și Playa de Poniente, care este puțin mai liniștită decât cealaltă, scrie Time Out. În cazul în care sunteți cu familia trebuie neapărat să ajungeți și la unul din aceste parcuri Aqualandia, fie Aqua Natura. Cu siguranță vă veți distra pe cinste.

Orașul vechi trebuie pus și el pe listă. Acolo puteți gusta tot felul de preparate delicioase, însă puteți vizita și biserica Iglesia de San Jaime y Santa Ana și Mirador del Castillo, un castel vechi. Viața de noapte este foarte activă aici, deci pregătiți-vă să petreceți. Dacă sunteți aici la finalul lunii iulie puteți să mergeți la Festivalul Low.

Alte activități interesante sunt hikingul sau excursiile de o zi. Această vacanță va ca o gură de aer dacă mergeți să vă relaxați.