Află toate detaliile despre parcul național, care este cunoscut și ca „Valea ascunsă” sau „Orașul pierdut”. Aici, numeroși turiști vin pentru câteva zile, astfel încât să meargă pe tot felul de trasee interesante. Ei se declară extrem de mulțumiți de experiență.

Cât de mare este parcul „Valea ascunsă”?

Saklikent se află în apropierea „Coastei turcoaz” din sud-vestul Turciei, și este o adevărată oază de liniște și relaxare, scrie CNN. De altfel el este și este cel mai mare canion din Turcia.

Parcul este lung de aproximativ 18 kilometri și are pereți de până la 300 de metri. Cu siguranță nu vă veți plictisi aici, deoarece adrenalina este la cote maxime. Doritorii vor pleca din Ankara, Fethiye sau Kaș, dar și din stațiunile mai mici.

„Primii 500 de metri ai traseului de mers pe jos al canionului sunt potriviți pentru copii, cu condiția ca aceștia să fie însoțiți de un adult. Mergând mai departe există riscuri de securitate”, avertizează specialiștii, conform sursei citate mai sus.

Dacă vă întrebați cât costă intrarea aici, nu vă faceți griji, deoarece costă mai puțin de 2 dolari. După ce veți trece pe un pod, apoi printre niște izvoare de apă înghețată, veți da și peste o zonă de picnit, de unde vă puteți cumpăra ceva de mâncare.

Imagine reprezentativă pentru canionul Saklikent. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Există și o peșteră pe unde veți trece, de multe ori lumina nefiind prezentă acolo. Surpriza este o cascadă superbă. Curajoșii mai pot experimenta și excursii de rafting și tubing pe râul care izvorăște din defileu, notează Independent. Mai mult, drumeția se termină pentru mulți cu vizita orașului antic, Tlos.

„Drumețiile, raftingul și băile de nămol oferite de canion colorează turismul din district. Canionul este administrat de municipalitatea Seydikemer de anul trecut. Ne străduim să îmbunătățim starea canionului”, a spus Guvernatorul Seydikemer, Muammer Köken, potrivit Daily Sabah.

Din păcate, acolo au avut loc mai multe accidente de-a lungul timpului. În anul 2014, 2 turiști și-au găsit sfârșitul în canion, din cauza unor inundații.