David Popovici a dat cărțile pe față! Înotătorul în vârstă de 19 ani a vorbit pentru prima oară despre averea pe care o deține până în acest moment. Acesta s-a întors din nou victorios, de data aceasta de la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde a obținut medalia de aur de proba de 200 de metri liber, dar și o medalie de bronz, la proba de 100 metri liber.

România s-a clasat la finalul probelor pe locul 23, cu un total de 9 medalii, potrivit olympics.com.

La scurt timp, sportivul vorbit și despre problemele cu care se confruntă țara noastră.

”În condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200, de exemplu, pe australieni, care au condiții infinit mai bune decât ale noastre. Au bazine să-și pună și în cap! Au toată infrastructura de care au nevoie. Au absolut orice… centre de pregătire peste centre de pregătire (…) Iar în timpul iernii, că tot vorbeam de condiții, când e frig afară, pentru că bazinul din interior… de foarte mult timp se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară noi ne antrenăm într-un balon unde o persoană care nu-i obișnuită intră și stă… 3 minute, intră și simte că se sufocă”, a explicat tânărul pentru  TVR.

Imagine reprezentativă pentru David Popovici. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Concluzia lui a fost că trebuie ca politicienii să investească mai mult în sport, deoarece ar fi ideal să avem mai muți campioni olimpici.

Declarații despre averea lui David Popovici. Te-ai fi așteptat?

Recent, David Popovici a spus într-un podcast că nu e interesat de bani și că a ales să-l lase pe tatăl său să-i gestioneze. Acesta a mai mărturisit că are încredere deplină în tatăl său, iar în acest fel sunt evitate niște discuții inutile.

„Eu încerc să stau cât mai departe de banii pe care îi câștig. Sunt conștient de puterea lor, de influența pe care ar putea-o avea asupra mea și nici măcar nu vreau să știu câți am. Nu vreau să știu câți am, nu vreau să știu cât câștig pe lună. Îmi spune detaliile de bază pe care i le cer eu (…) Știu că banii sunt întotdeauna într-un loc potrivit. La un moment dat, că discuțiile dintre mine și tatăl meu tindeau să fie îndreptate către zona asta și am uitat să avem discuții tată – fiu și m-am oprit. Trebuie să menții relațiile în viață și să dai cărbune. Când uiți să dai cărbune, focul ăla la un moment dat o să se piardă”, a spus David Popovici, potrivit România TV. 

Totodată, sportivul va primi o rentă viageră de 16.635 de lei pe lună, dar  și 200.000 de euro din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru succesul de la Paris. Din partea Clubului Sportiv Dinamo va mai încasa încă 100.000 de euro.